Povećanje snežnog pokrivača u celoj Srbiji!

Saobraćaj u Srbiji i na teritoriji opštine Dimitrovgrad se odvije usporeno zbog snega i leda na kolovozu.

This image has an empty alt attribute; its file name is 175-1024x683.jpg

Saša Markov, opštinski inspektor za drumski saobraćaj, izjavio je za portal FAR da su trenutno u gradu ulice prvog i drugog prioriteta očišćene od snega, dok se u selima još uvek intenzivno radi. U 10:00 sati mašine za ćišćenje snega su krenule za Visok, Zabrđe i za Planinicu, Banski Dol, Dragovitu i Kusavranu. Za sutra je najavljeno čišćenje puteva ka Nevlji i Borovu.

This image has an empty alt attribute; its file name is 176-1024x683.jpg

AMSS apeluje na opreznost za volanom. Zbog niske oblačnosti vidljivost je smanjena u nekim delovima Srbije. Takođe, podsećaju vozače da kada su na putu sneg, led i poledica drže veće odstojanje vozila ispred. Zbog obilnosti snega obavezno je posedovanje lanaca i zimskih guma. Zabranjeno je kretanje teretnih motornih vozila u višim predelima.

This image has an empty alt attribute; its file name is 177-1024x683.jpg

Visina snega prema podacima RHMZ-a u 07:00 sati sa pojedinih glavnih meteoroloških i običnih klimatoloških stanica u Srbiji:

Stara planina – Babin Zub 65 cm

Kopaonik 93 cm

Niš 20 cm

Pirot 13 cm

Dimitrovgrad 13 cm

Babušnica 11 cm

Leskovac 20 cm

Zaječar 8 cm

Zlatibor 31 cm

Kuršumlija 19 cm

This image has an empty alt attribute; its file name is 178-1024x683.jpg

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda temperature će narednih dana biti niže, a snežni pokrivač veći. Povećanje snežnog pokrivača se očekuje u celoj Srbiji, malo manje na severu, a takođe, na snazi je i narandžasto meteo upozorenje. Očekuje se 10 do 20 cm novog snežnog pokrivača.

Tokom celog dana biće oblačno i hladno sa snegom. U severnom delu zemlje očekuje se i kiša. Vetar slab i umeren, istočni i severoistočni. Najviša dnevna temperatura kretaće se od -2 do 4 stepena.

 Teodora Petrov

Foto: Stefan Pavić

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар