Festival „Beovizija”, na kome će biti izabran predstavnik Srbije na takmičenju za “Pesmu Evrovizije 2019”, ove godine imaće tri takmičarske večeri, saopštila je Radio-televizija Srbije.

Prvo i drugo polufinale na programu su 27. i 28. februara, a veliko finale izbora za pesmu koja će predstavljati Srbiju na “Evrosongu” je 3. marta.

Prenose sve tri večeri iz Studija 8 i 9, RTS gledaoci će moći da prate na prvom programu RTS i RTS Planeti od 21 čas.

Na osnovu objavljenog konkursa za izbor srpskog predstavnika na takmičenju za “Pesmu Evrovizije”, koja će se u maju ove godine održati u Tel Avivu, selekciona komisija je u konkurenciji od 76 kompozicija odabrala 24 koje će se takmičiti na festivalu “Beovizija 2019”.

U oba polufinala predstaviće se po 12 kompozicija, a najboljih šest iz svakog polufinala boriće se u velikom finalu za titulu pobednika “Beovizije 2019”.

Publika i stručni žiri će svojim glasovima – po evrovizijskom principu, odlučiti ko će predstavljati Srbiju na 64. po redu izboru za najbolju pesmu Evrope.

Sve kompozicije biće objavljene na multimedijalnoj platformi RTS Planeta i zvaničnom Jutjub kanalu RTS-a za “Pesmu Evrovizije”, a izvođači će imati priliku da svoje pesme predstave i kroz “Jutarnji program RTS” i emisiju “Šarenice”.

Podsećamo na „Evrosongu“ 2015. u Beču, Srbiju je predstavljala Bojana Stamenov, čiji su koreni iz dimitrovgradskog sela Visočko Odorovci.

  Izvor: Fonet, RTS

Foto: Beovizija, ilustracija

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар