Obeležavanje 130 godina kulture u Dimitrovgradu

Pozorište „Hristo Botev“ i Narodna biblioteka „Detko Petrov“ na prigodan način obeležiće svoje jubileje – 130 i 120 godina postojanja.

Direktor Centra za kulturu Nikolajča Manov rekao je za FAR da su 24. januara planirane različite manifestacije.

„U galeriji „Metodi Meta Petrov“, u 17:00 časova, biće organizovana promocija monografija pod nazivom „Kulturni Caribrod: prilozi za kulturnu istoriju Dimitrovgrada i istoriju Centra za kulturu Dimitrovgrad“ i „Još deset koraka knjige: iz novije istorije Narodne biblioteke „Detko Petrov“. Prva knjiga se priprema već dve i po godine i prikazuje kulturu Dimitrovgrada u poslednjih 130 godina.

This image has an empty alt attribute; its file name is 314-1024x683.jpg

Takođe, biće otvorena i izložba pod nazivom „130 godina kulture u Dimitrovgradu“, na kojoj će biti izložena 26 postera, nošnje i ostalo što predstavlja našu kulturu“ – kazao je Manov.

Glumci dimitrovgradskog teatra i biblioteka pripremaju svečanu akademiju pod nazivom „Leta na raskršću“ koja će biti održana u Centru za kulturu u 19:00 časova. Učestvovaće i mladi iz gimnazije „Sveti Kirilo i Metodije“.

„Za goste smo pripremili večeru u hotelu Sax-Balkan. Pozvali smo sve ustanove koje su nam pomogle da održimo i izgradimo kulturu Dimitrovgrada“ – dodao je Manov.

 Teodora Petrov

Foto: arhiva FAR-a

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар