Ženska odbornička mreža osudila govor mržnje Sergeja Trifunovića

Ženska odbornička mreža pri SO Dimitrovgrad je na današnjoj konferenciji za medije najoštrije osudila brutalni verbalni napad i govor mržnje Sergeja Trifunovića, kandidata za predsednika Pokreta slobodnih građana, upućen Ivani Žigić, novinarki Srpskog Telegrafa.

Ova skupštinska organizacija je takođe osudila i nedavno Trifunovićevo vređanje novinarke Biljane Srbljanović, predsednice Narodne skupštine Republike Srbije Maje Gojković i direktorke Studija B Ivane Vučićević.

„Za nas članice Ženske odborničke mreže Skupštine opštine Dimitriovgrad je neprihvatljivo da javna ličnost poput Sergeja Trifunovića vređa žene i naziva ih najpogrdnijim imenima. Zbog toga se pitamo šta žene i svi građani Srbije mogu da očekuju od ljudi poput Sergeja i njemu sličnih koji pretenduju da osvoje vlast i upravljaju i vladaju Srbijom.“ – istakla je Irena Pejčev, predstavnica Mreže.

This image has an empty alt attribute; its file name is 443-1024x683.jpg

Ona je takođe dodala da je stav Ženske odborničke mreže Dimitrovgrada da mora postojati odgovornost za javno izgovorene reči, jer se na taj način formiraju stavovi javnog mnjenja i obrasci ponašanja.

„Obaveza je svake javne ličnosti da u svom obraćanju poštuje dostojanstvo svakog novinara, žene i čoveka. U konkretnom slučaju ova nedolična komunikacija ima posebnu težinu, jer je sam Trifunović javna ličnost i treba da služi kao primer drugima. Ipak nas takvo ponašanje ne čudi jer dolazi od čoveka koji deli iste vrednosti kao i oni koji su udovicu Olivera Ivanovića nazvali đavolom. Mi kao majke, žene, ćerke i supruge užasavamo se pred ovakvim javnim vređanjem žena i zato apelujemo na sve učesnike javnog života da najoštrije osude ovakvo vancivilizacijsko ponašanje Sergeja Trifunovića.“ – naglasila je Pejčeva.

Ona je na kraju konferencije osudila svaku vrstu poziva na linč zbog drugačijeg političkog opredeljenja i poređenje predsednika Republike Srbije sa Hitlerom, kome je u Drugom Svetskom ratu stradala skoro cela familija samo zato što je bila na strani slobode i antifašizma.

 Teodora Petrov

Foto: Stefan Pavić

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар