Film “Miljenica” otvara ovogodišnji Fest

Međunarodni filmski festival Fest, koji se ove godine održava od 22. februara do 3. marta, otvoriće film “Miljenica”, rekorder sa 10 nominacija za Oskara, a publika u Beogradu moći će da vidi i druge filmove iz konkurencije za statuete Američke filmske akademije, saopštio je Centar beogradskih festivala.

“Miljenica” je nominovana za najbolji film, režiju, originalni scenario, glavnu žensku ulogu, dve sporedne ženske uloge, montažu, kameru, kostim i scenografiju i biće prikazana u programu “Gala”, u okviru koga će piblika pogledati i film “Potpredsednik”, koji je nominovan za najbolji film, najbolju režiju, najbolji scenario, najbolju mušku glavnu ulogu, najbolju sporednu žensku ulogu, najbolju sporednu mušku ulogu, najbolju šminku i najbolju montažu.

U programu “Gala” biće prikazana i dva filma koja nose izuzetne glumice – Glen Klouz, koja je nominovana za najbolju glumicu u ostvarenju “Žena”, i Redžina King, koja je nominovana za najbolju sporednu ulogu u filmu “Šapat ulice”. Za isti film, Beri Dženkins nominovan je za najbolji adaptirani scenario, a Nikolas Britel za najbolju muziku.

Na Fest će stići i film “Zelena knjiga”, koji ima nominacije za najbolji film, originalni scenario, najboljeg glavnog glumca, najboljeg sporednog glumca i najbolju montažu.

Takođe stiže i film Pavela Pavlikovskog, “Hladni rat”, koji je nominovan za najbolju režiju, kameru i najbolji strani film, kao o libansko ostvarenje “Kapernaum”, rediteljke Nadin Labaki, koje je u trci je za najbolji film van engleskog govornog područja.

 Izvor: Fonet

Foto: Fest

Сподели публикация
Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар