Simboličan povratak predvojničke obuke u škole

Učenicima završnih razreda srednjih škola u Srbiji u drugom polugodištu školske 2018/19. godine na časovima razredne nastave biće predstavljeni znanja i veštine za potrebe zemlje u uslovima vanrednog i ratnog stanja, rečeno je u Leskovcu na koordinacionom sastanku.

Načelnik Centra Ministarstva odbrane Leskovac potpukovnik Dragan Milić rekao je da je cilj sastanka upoznavanje i pružanje stručne pomoći neposrednim izvođačima nastave, ujedno i dostavljanje razrađenih tema planiranih za izvođenje.

Učenici završnih razreda bi trebalo da u trajanju od četiri časa obuke pređu kroz 11 tema koje su grupisane u četiri grupe, a Milić je naglasio da će se način izvođenja nastave suštinski razlikovati od pristupa nekadašenjeg predmeta Opštenarodne odbrane i društvene samozaštite.

Na pitanje šta će se desiti ako neko od maturanata ne želi da sluša to predavanje nije precizno odgovoreno, uz objašnjenje da se radi o času razredne nastave i da će razredni starešina da postupa u skladu sa tim.

Na tim časovima neće biti prikazivano oružje uživo već će biti organizovan poseban prikaz oružja u kasarnama u okviru “otvorenog dana” kao što se to i do sada radilo za građanstvo.

 Izvor: Fonet

Foto: Vojska Srbije

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар