Počela javna rasprava o Nacrtu medijske strategije

Vlada Srbije objavila je početak javne rasprave o Nacrtu strategije razvoja sistema javnog informisanja, koja će trajati do 1. marta.

Kako se navodi, Javnu raspravu o Nacrtu medijske strategije sprovodi Kabinet predsednice vlade a tekst Nacrta medijske strategije i sve informacije u vezi sa održavanjem javne rasprave dostupni su na sajtu Vlade Srbije i na Portalu e-Uprave.

Primedbe, predlozi i sugestije u vezi Nacrtom strategije dostavljaju se Kabinetu do 1. marta na i-mejl adresu [email protected] ili na adresu Nemanjina 11, Beograd (sa naznakom “Nacrt strategije razvoja sistema javnog informisanja u Republici Srbiji”).

U okviru javne rasprave, biće organizovana i četiri okrugla stola i to 19. februara u Novom Sadu, 22. februara u Nišu, 25. februara u Čačku i 27. februara u Beogradu.

“U javnoj raspravi i na okruglim stolovima učestvovaće predstavnici medijskih i novinarskih udruženja koja su činila Radnu grupu za izradu medijske strategije. To je dogovoreno na nedavnom sastanku predsednice vlade Ane Brnabić sa članovima te radne grupe. Pored članova Radne grupe, u izradi Medijske strategije učestvovao je i veliki broj eksperata, predstavnika medjunarodnih organizacija i organizacija civilnog društva, medija, medijskih javnih servisa, akademske javnosti i drugi”, navodi se u saopštenju.

Po završetku javne rasprave, Kabinet predsednice vlade analiziraće sve sugestije, predloge i primedbe svih učesnika javne rasprave i pripremiće izveštaj o sprovedenoj javnoj raspravi.

Izvor: Beta

Foto: pixabay.com

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар