Premijera filma „Taksi Bluz“ u Dimitrovgradu

U Centru za kulturu sinoć su Dimitrovgrađani imali priliku premijerno da pogledaju najnoviji domaći filmski hit „Taksi Bluz“ reditelja Miroslava Stamatova. Tekst ove uzbudljive i romantične komedije napisali su Marko Backović i Tatjana Ilić, a film je okupio najpoznatije glumce domaće kinematografije – Andriju Miloševića, Milenu Predić, Nikolu Đurička, Sergeja Trifunovića, Aleksandra Tomića…

Kroz jednu noć vožnje u taksiju oni uspevaju da zasmeju publiku, takođe i da probude razne emocije. Marko (Andrija Milošević) je simpatični dramaturg koji već godinama radi kao taksista i vrhunac dana mu je da pročita neki strip ili čuje glas lepe dispečerke Tanje (Milena Predić). Gomila suludih situacija smenjivala se zajedno sa mnoštvom likova koji su prodefilovali kroz taksi kao mušterije. Ta noć se pretvorila u pravu avanturu koja je donela glavnom glumcu ljubav i porodicu.

Sudeći po smehu koji je odjekivao renoviranom salom Centra za kulturu može se zaključiti da je publika uživala.

Svečana premijera filma bila je u Beogradu, 16. januara, a film je prikazan i u Novom Sadu, Zrenjaninu, Pančevu, Nišu, Kragujevcu, Čačku, Kraljevu, Šapcu, Subotici, Somboru, Užicu, Vilin gradu, Mladenovcu, Milanovcu, Smederevu, Inđiji, Jagodini, Bačkoj Palanci, Paraćinu i Loznici.

„Taksi Bluz“ je prikazan i u Švajcarskoj, Austriji, Belgiji, Švedskoj, Nemačkoj, Luksemburgu, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Kanadi i u SAD-u.

 Teodora Petrov

Foto: Teodora Petrov

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар