Oskar za najbolji film „Zelenoj knjizi”

Najbolji film „Zelena knjiga“, najbolja glumica Olivija Kolman, najbolji glumac Rami Malek, najbolji reditelj Alfonso Kuaron.

Film „Zelena knjiga“ reditelja Pitera Farelija osvojio je u Los Andjelesu Oskara za najbolji film na 91. ceremoniji dodela nagrada američke Akademije filmskih umetnosti i nauke.

U toj kategoriji bili su nominovani “Zvezda je rođena”, “Crni panter”,“Boemska rapsodija” i “Miljenica”.

„Napravili smo ovaj film sa ljubavlju, nežnošću i poštovanjem”, rekli su na dodeli producenti “Zelene knjige”; Džim Burk, Čarls Vesler, Brajan Kari, Piter Fereli i Nik Valjenoga.

Oskar za režiju pripao je Alfonsu Kuaronu i njegov film“Roma”. “Boemska rapsodija” dobila je dva Oskara, za montažu i miks zvuka.

Najbolja glumica je Olivija Kolman, a najbolji glumac Rami Malek.

Oskar za najbolju scenografiju dodeljen je Hani Bičler i Džeju Hartu za film Crni Panter”. Najbolji dokumentarcac je “Free Solo”.

I tako, posle nekoliko meseci iščekovanja 91.dodela Oskara u „Dolbi teatru“ u Los Anđelesu protekla je u savršenom redu, dobrom raspoloženju i dobroj zabavi. Rami Malek opravdao logu favorita za svoj performans u“Boemskoj rapsodiji”, а Oskara je osvojila i Lejdi Gaga za numeru “Shallow” u filmu “Zvezda je rođena”.

Dodela nagrada američke Akademije filmskih umetnosti i nauke ove godine protekla je bez zvaničnog voditelja..

Najviše nomonacija imali su filmovi: “Roma”, “Miljenica” i “Zvezda je rođena”.

Izvor: (RTS / Beta)

Foto: pixabay.com

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар