Sejdinović za FAR: Odlazim, ali ne povlačim se

“Odlazim, ali ne znači da se povlačim, naprotiv biću aktivan, ali na drugi način rekao je za “Far”, predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine Nedim Sejdinović, koji je ranije danas saopštio da je podneo ostavku na tu funkciju iz ličnih razloga, ali će profesionalnu karijeru nastaviti u tom udruženju.

Sejdinović je naveo da će NDNV uskoro održati skupštinu na kojoj će biti usvojen novi statut i izabrani novi organi upravljanja, a u toku je i rad na izradi strateškog plana, koji će dugoročno odrediti ciljeve i metode budućeg delovanja udruženja.

Kao što sam rekao pre par meseci na proslavi 29. rođendana NDNV, došlo je vreme da nove generacije novinara i saradnika preuzmu upravljanje udruženjem, a da mi, nešto iskusniji, budemo sa njima i uz njih, naveo je Sejdinović.

On je istakao da je ponosan što je doprineo stasavanju sjajne ekipe mladih novinara, članova i saradnika NDNV, koji će znati da se nose sa brojnim izazovima.

Želim da vas uverim da moja ostavka nema veze sa najnovijim talasom pretnji i uvreda kojima sam ovih dana izložen, kao i da sam siguran da ću i u budućnosti biti meta mržnje i verbalnog nasilja, jer je to sastavni deo posla kojim se bavimo u ovim nesrećnim vremenima, poručio je Sejdinović.

 Izvor: FAR / Fonet

Foto: Toni Aleksov

Сподели публикация
Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар