Teatar „Hristo Botev“ obeležio Svetski dan pozorišta

U velikoj sali Centra za kulturu sinoć je dimitrovgradski teatar „Hristo Botev“ proslavio Svetski dan pozorišta.

This image has an empty alt attribute; its file name is 789-1024x683.jpg

Tradicionalno se u svim pozorištima čita poslanica nekog od uglednih pozorišnih stvaralaca, pa su dimitrovgrađani imali priliku da čuju izabranu poruku, koju svake godine objavljuje Međunarodni pozorišni institut. Ove godine izabrana je poruka Karlosa Seldrana, režisera, dramskog pisca i pozorišnog pedagoga sa Kube.

This image has an empty alt attribute; its file name is 790-1024x683.jpg

Nakon pročitane poslanice, usledio je igrokaz po tekstu književnice Elizabete Georgiev, koja je ujedno i učesnik u samoj predstavi, u režiji Delče Gigova.

This image has an empty alt attribute; its file name is 791-1024x683.jpg

Za učešće i svoj doprinos pozorištu zahvalnice je glumcima, rediteljima i pozorišnim radnicima uručio direktor Centra za kulturu Nikolajča Manov. Tom prilikom još jednom je prikazan Sretenjski orden publici, uručen od strane predsednika Republike Srbije – Aleksandra Vučića.

This image has an empty alt attribute; its file name is 792-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 793-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 794-1024x683.jpg

Zahvalnice su uručene Zoranu Andonovu, Sonji Videnov, Snežani Zlatanov, Dragoljubu Pejčevu, Sonji Stanulov, Miroslavu Nackovu, Nadici Ivanov, Aleksandru Aleksiću, Borjani Lazarov, Milošu Georgijevu, Dragani Mitov, Milanu Andrejeviću, Srđanu Hristovu, Jeleni Kitanov, Nenadu Gmitrovu, Draganu Videnovu, Toniju Aleksovu, Milanu Pejevu.

This image has an empty alt attribute; its file name is 795-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 796-1024x683.jpg

Počasnim članovima pozorišta, među kojima su Nikolinka Rančev, Slavča Dimitrov, Delča Gigov, Antov Slavča i Slobodan Aleksić, uručene su takođe zahvalnice od strane Slavoljuba Manoilova, većnika za kulturu, obrazovanje i sport.

Nikolajča Manov je čestitao praznik umetnicima i zahvalio svim građanima koji su došli i proveli ovo veče sa njima. Takođe, Sretenjski orden Manov je predao veteranu caribrodskog pozorišta Slobodanu Aleksiću.

Teodora Petrov

Foto: Stefan Pavić

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар