Izložba “Kulturno nasleđe u fokusu mog objektiva” zvanično predata dimitrovgradskoj gimnaziji

U gimnaziji “Sveti Kirilo i Metodije” potpisan je ugovor, kojim su fotografije opremljene za foto-konkurs “Kulturno nasleđe u fokusu mog objektiva”, poklonjene gimnaziji.

Ova izložba je deo projekta “Riznica prošlosti, pokretač budućnosti” u realizaciji Centra za održivi prostorni razvoj “BalkanARHitrav” iz Dimitrovgrada, u partnerstvu sa udruženjem “Zelena gradnja” iz Niša, u okviru ReLoad programa koji finansira Evropska Unija, a sprovodi UNDP.

This image has an empty alt attribute; its file name is 922-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 923-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 924-1024x683.jpg

“Osnovna naša namera zbog koje smo poklonili ovu izložbu je da gimnazija ‘Sveti Kirilo i Metodije’ ima priliku da dalje plasira ovu postavku, da je koristi i da promoviše i školu i opštinu Dimitrovgrad, ali i sve vrednosti kulturnog nasleđa i značaj njegovor očuvanja u Srbiji i Bugarskoj” – izjavila je Gordana Rančev, predsednica Centra za održivi prostorni razvoj “BalkanARHitrav”.

This image has an empty alt attribute; its file name is 925-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 926-1024x683.jpg

“Mislimo da se u najranijem uzrastu i stvaraju vrednosti i pogledi koliko je bitno sačuvati ono što su nam ostavili naši preci. Takođe, doneli smo i publikacije, odnosno brošure, na kojima je predstavljen sažetak čitavog projekta ‘Riznica prošlosti, pokretač budućnosti’ i da mogu svi da se informišu o našim aktivnostima” – dodala je Rančev.

This image has an empty alt attribute; its file name is 927-1024x683.jpg

Direktorka škole Snežana Simeonov, zahvalila se na ovom gestu predsednici Centra i celom Udruženju “BalkanARHitrav”.

“Ova donacija otvara mogućnosti mladim ljudima. Izložbom možemo vršiti promociju našeg grada, ljudi i kulturnog nasleđa. Mi smo već isplanirali da ove godine predstavimo izložbu na Međunarodnom festivalu ‘Arlekin’, koji se tradicionalno održava juna meseca, u Varni, u Bugarskoj. Mi svake godine imamo učesnike i pobednike na tom festivalu. Naša škola ima i nekoliko filmova po scenariju učenika i izuzetno nam je drago što ćemo naše đake usmeriti i ka prošlosti i precima i ka budućnosti, uz našu podršku” – izjavila je Snežana Simeonov.

Teodora Petrov

Foto: DIP Production

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар