Еksplozija na gradilištu mini-hidroelektrane u Rakiti

Na gradilštu u selu Rakita, gde su nastavljeni radovi na izgradnji mini- hidroelektrane, jutros oko sedam časova dogodila se snažna eksplozija u kojoj niko nije povređen, saopštilo je Nacionalno udruženje malih hidroelektrana.

Radnik Milorad Jovanović je, kako je navedeno, samo pukom srećom izbegao povrede, kada je za sada neidentifikovana osoba napunila auspuh bagera barutom i ručno pravljenim gelerima, koji je eksplodirao.

Policija je bila prisutna na gradilištu u momentu kada se desila eksplozija, jer je najavljen nastavak radova protiv kojih se bune meštani.

Na mesto eksplozije došli su forenzičari iz Pirota i uzeli uzorke gelera.U prisustvu policije otvoren je auspuh i nađeno je još ručno pravljanih gelera, koji su mogli da povrede radnike, navodi se u saopštenju.

Investitor mini hidroelektrane advokat Goran Belić rekao je da se posle niza pretnji i fizičkih nastrtaja jutros desio pokušaj ubistva na gradilištu.

„Neophodna je reakcija nadležnih organa, jer organizacija ORSP vrši podstrekivanje meštana na vršenje krivičnih dela, koji za štetu mogu da imaju uništavanje ne samo imovine, već i života“, upozorio je Belić.

Šef gradilišta Igor Živković je rekao da radnici rade konstantno pod pretnjama i da je prošle godine gradilište bilo paljeno i dva puta potapano, i da je čak postavljena bomba na vrata investitora, zapaljen je jedan agregat, a meštani su ulazili neovlašćeno na gradilište.

Izvor: Beta

Foto: Sergej Ivanov (Arhiva FAR-a)

Сподели публикация
Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар