Magdalena Todorova predstavljaće Bosilegrad na Republičkom takmičenju u recitovanju

Magdalena Todorova, učenica četvrtog razreda osnovne škole iz Bosilegrada osvojila je prvo mesto na 51. Okružnoj smotri recitatora „Pesniče naroda mog“, koja je u organizaciji Kulturnog centra održana danas u Surdulici. Magdalena će zajedno sa prvoplasiranima recitatorima iz srednjeg i starijeg uzrasta uzeti učešće na Republičkoj smotri recitatora u Valjevu.

Najbolja u srednjem uzrastu, koja će učestvovati na Republičkom takmičenju je Sara Stojković iz Surdulice, a stariji uzrast, odnosno učenike srednjih škola na Republičkoj smotri iz Pčinjskog okruga predstavljaće Teodora Đerović iz Vranja.

This image has an empty alt attribute; its file name is 117-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 118-1024x683.jpg

Okružna smotra recitatora u Surdulici okupila je više od 40 učenika nižeg, srednjeg i starijeg uzrasta iz Vranja, Vladičinog Hana, Surdulice i Bosilegrada. Recitatore je ocenjivao trоčlani žiri u sastavu Zoran Cvetković, predsednik i članovi Jasmina Jović i Jelena Stojković – Stojanova, svi profesori srpskog jezika i književnosti.

B. Ivanov

Foto: Božidar Ivanov

Написал/ла

Божидар Иванов е роден през 1970 година. Макар че икономист по професия, изцяло се посвещава на журналистиката. Журналистическата си кариера започва през 1998 год. в Центъра за култура „Босилеград” - Радио-телевизия Босилеград, където като журналист и водещ вече 18 години участва в създаването на различни радио и телевизионни предавания, репортажи и интервюта на български и сръбски език. Иванов особено се отдава на опазването на културата и традицията на българското национално малцинство в Сърбия. Журналист-водещ от 1998 до 2016 година, зад когото са наредени часове емисии, интервюта, репортажи... Сътрудник на Издателство „Братство“ и едноименния седмичник на български език. Сътрудничи с електронни и печатни медии в Сърбия и България, а особено с Радио телевизия Фокус, Телевизия 017 и Българското национално радио. Член на Независимото сдружение на журналистите на Сърбия, лауреат на значими журналистически признания, участник във всички семинари на BBC и активен участник в опазването на информирането на майчин български език чрез Комисията по информиране при Националния съвет на българското малцинство в Сърбия в първите два състава.

Без коментар

Оставете коментар