U Dimitrovgradu održano predavanje na teme „Žene u poslovnom okruženju“ i „Žena preduzetnik“

U Dimitrovgradu je proteklog vikenda održano drugo predavanje u okviru projekta „Povećanje administrativnog kapaciteta ženske odborničke mreže“, koji realizuje Skupština opštine. Na seminaru su obuhvaćene dve teme – „Žene u poslovnom okruženju“ i „Žena preduzetnik“.

Odbornice lokalnog parlamenta, direktorke ustanova, nevladine aktivistkinje i preduzetnice iz Dimitrovgrada pozdravio je Zoran Đurov, predsednik Skupštine opštine, a predavač je bila doktor stomatologije Dragana Antunović iz Beograda, koja ima preduzeća u Srbiji sa poslovnicama u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.

This image has an empty alt attribute; its file name is 121-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 122-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 123-1024x683.jpg

Prenoseći svoja preduzetnička iskustva ona je naglasila:
„Najveći napredak je to što danas žene same osnivaju svoja preduzeća. Samim tim što su počele same da zarađuju promenilo je njihovu ulogu u društvu i porodici“.

U izjavi za medije Dragana Antunović , koja je držala različita predanja i radionice u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i na Kosovu osvrnula se na međunarodnu saradnju sa akcentom na žensko preduzetništvo i dodala:

This image has an empty alt attribute; its file name is 124-1024x683.jpg
„Igrom slučaja sam učesnik ovog projekta, jer sam bila zapažena u Hrvatskoj od strane Bošnjaka, kada smo se takođe bavili pitanjima u vezi ženskog preduzetništva. Ovo je podržala i hrvatska ministarka za regionalnu saradnju Gabrijela Žalac. I ona je prepoznala kako ovo može da bude dobro i za jačanje internacionalne saradnje, a naravno i za jačanje žena“.

Teodora Petrov

Foto: Stefan Pavić

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар