U četvrtak i petak temperatura do 30 stepeni, od subote oblačno i svežije

Meteorolozi za danas najavljuju sunčano i toplo vreme. Posle podne uz lokalni razvoj oblačnosti moguća je retka pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, u košavskom području i na planinama jak, južni i jugoistočni, na jugu Banata i u donjem Podunavlju sa udarima olujne jačine, koji će krajem dana slabiti. Maksimalna temperatura od 23 do 28 stepeni.

Prema zvaničnoj prognozi RHMZ-a, u petak pretežno sunčano i veoma toplo za ovo doba godine. Posle podne uz dnevni razvoj oblačnosti moguća je retka pojava kratkotrajnih pljuskova i grmljavine. Vetar u košavskom području povremeno jak, južni i jugoistočni. Najniža temperatura od 9 do 16, a najviša od 24 do 30 stepena. Krajem dana i u toku noći stiže jače naoblačenje sa zapada koje će usloviti mestimično kišu ili lokalne pljuskove sa grmljavinom.

Za subotu se prognozira umereno do potpuno oblačno i malo hladnije vreme, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Jutarnja temperatura od 12 do 16, a tokom dana od 18 do 24 stepena. Postepeni prestanak padavina se očekuje tokom noći.

Na Uskrs, u nedelju, biće sveže, u većini mesta sa dužim sunčanim intervalima. Temperatura u jutarnjim satima od 7 do 12, a najviša dnevna od 16 do 20 stepeni.

U periodu od 29. aprila do 3. maja malo hladnije. U ponedeljak sa dužim sunčanim periodima, a samo je ponegde moguća kratkotrajna kiša. U noći ka utorku očekuje se jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima, a zatim do kraja perioda oblačno sa čestom pojavom kiše ili lokalnih pljuskova sa grmljavinom.

P. Videnov (izvor: RTS/RHMZ)

Foto: Mikan Andreev

Тагове на публикацията
Сподели публикация
Написал/ла

Петър Виденове е роден през 1970 година. Макар и агроном по професия, изцяло се посвещава на журналистиката. Журналистическата си кариера започва през 1995 г. в радио-телевизия Цариброд, където като журналист, водещ и редактор вече 21 години участва в създаването на различни радио и телевизионни предавания, документални филми, репортажи и интервюта на български и сръбски език. Виденов особено се отдава на опазването на културата и традицията на българското национално малцинство в Сърбия. Журналист-редактор (1999-2000), член на редколегията (2000-2002), главен и отговорен редактор на РТВ Цариброд (2002-2003) и (2009-2011). Дългогодишен сътрудник на Издателство „Братство“ и едноименния седмичник на български език. Сътрудничи с електронни и печатни медии в Сърбия и България, а особено с националната телевизия РТС – „ТВ журнал на български език“. Той е кореспондент на българското национално списание „Лов и риболов“. С агенцията за кинематографична и телевизионна продукция „Positive Production“ от Димитровград изготвя документални филми и предавания – режисьор и сценарист на филмите „Трио Форте“ и „Златан Дудов“. Той е един от основателите на сдружение на гражданите „Емблема“ и Интернет портала „Фар“. Занимава се с публицистика. Автор на книгата „По ловджийски“. Член на Независимото сдружение на журналистите на Сърбия и Международната федерация на журналистите (IFJ). Лауреат на значими журналистически награди и признания на домашни и международни медийни фестивали.

Без коментар

Оставете коментар