Vređana i omalovažavana ekipa FAR-a na sednici komisije za informisanje Nacionalnog saveta bugarske manjine

Na jučerašnjoj konstitutivnoj sednici komisije za informisanje Nacionalnog saveta bugarske nacionalne manjine u Dimitrovgradu, neprimerenim provokacijama i etiketiranjem Dragan Jovičić, član komiije i direktor Radio-televizije Caribrod, u vlasništvu Radoice Milosavljevića, uvredio je u nekoliko navrata novinarku portala FAR Teodoru Petrov i snimatelja Stefana Pavića.

Tokom trajanja sastanka koji je održan u prostorijama saveta u Dimitrovgradu, Jovičić je provocirao i omalovažavo ekipu FAR-a u prisustvu predsednika Nacionalnog saveta Stefana Stojkova i članova ovog tela. On je 24-godišnju novinarku FAR-a Teodoru Petrov bez osnova politički etiketirao oslovivši je da je ona “Jedan od pet miliona”. Takođe je izvršio verbalnu povredu dostojanastva naše novinarke na seksualnoj osnovi, a na ulaznim vratima na kraju sednice u lice snimatelja Stefana Pavića opsovao Internet Portal FAR.

Na ovakvo neprimereno ponašanje člana komisije za informisanje Dragana Jovičića, inače dugogodišnjeg novinara, a sada direktora Radio-televizije Caribrod i prosvetnog radnika u dimitrovgradskoj gimnaziji, nije reagovao niko od prisutnih, niti javno osudio ovakvo ponašanje.

Ovo nije prvi put da pojedini predstavnici Radio-televizije Caribrod vređaju, provociraju i omalovažavaju novinare FAR-a na javnim događajima, ali ovakvo ponašanje člana jedne komisije Nacionalnog saveta, da paradoks bude još veći – komisije za informisanje, nije dopustivo.

Zato je redakcija Internet Portala FAR sa sedištem u Dimitrovgradu i sa dopisničkom mrežom u Bosilegradu, Nišu i Beogradu, zatražila od predsednika Nacionalnog saveta bugarske nacionalne manjine Stefana Stojkova da se izjasni o incidentu i javno osudi ovakvo ponašanje člana komisije za informisanje Nacionalnog saveta. O ovom nemilom događaju obavestićemo novinarska i medijska udruženja i Misiju OEBS-a u Srbiji.

Internet Portal FAR je dvojezični medij civilnog društva, koji se od 2016. godine bori za profesionalno, objektivno i nezavisno informisanje bugarske nacionalne manjine u Srbiji i svih građanki i građana.

Redakcija Internet Portala FAR

Сподели публикация
Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар