ВИДЕО: Официално бе открита „XII-та Детска олимпийска ваканция – Босилеград 2020”

Днес в Босилеград официално бе открита „XII-та Детска олимпийска ваканция – Босилеград 2020”. Посланикът на Р. България в Белград Радко Влайков изнесе слово, с което специално благодари на родителите и децата участници в дейностите, като изтъкна значимостта на приятелството и всичко, което децата учат чрез дейностите в Олимпийския клуб.

This image has an empty alt attribute; its file name is 52-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 53-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 54-1024x683.jpg

След поздравителното слово Влайков благодари на организаторите, че максимално спазват препоръките на Националния щаб за борба с Ковид 19, тъй като децата са подготвени да спазват социалната дистанция , поддържат редовната хигиена и имат подсигурени маски.

Председателят на КИЦ „Босилеград“ също се обърна към децата и родителите като им пожела успех в изпълнението на предвидените дейности.

This image has an empty alt attribute; its file name is 55-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 56-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 57-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 58-1024x683.jpg

На събитието присъстваха и ръководителите Желко и Силвия Насеви както и сътрудници.

В програмата участват деца от предучилишна възраст до седми клас в основно училище, а с тях ще работят специалисти по физическо възпитание и спорт и възпитаници на Национална спортна академия „Васил Левски” от София.

This image has an empty alt attribute; its file name is 59-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 60-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 61-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 62-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 63-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 64-1024x683.jpg

Както и през изминалите единадесет години, обучението ще се основава на нравствените добродетели, духа на толерантност, зачитане на културните традиции, здравно и двигателно развитие чрез спорт, изкуство, екология и прочие.

Проектът се финансира по програма „Българско сътрудничество за развитие на Министерството на външните работи на Република България. Изпълнители на проекта са КИЦ „Босилеград” и Олимпийски клуб „Босилеград”.

Подробно за откриването на ваканцията можете да видите в ТВ репоража, който засне екипът на ФАР.

Журналист: Божидар Иванов
Оператор: Владимир Кройф Захариев
Монтаж: Микица Костов
Отговорен редактор: Петър Виденов
Продукция: ФАР ТВ
юли 2020

Написал/ла

Божидар Иванов е роден през 1970 година. Макар че икономист по професия, изцяло се посвещава на журналистиката. Журналистическата си кариера започва през 1998 год. в Центъра за култура „Босилеград” - Радио-телевизия Босилеград, където като журналист и водещ вече 18 години участва в създаването на различни радио и телевизионни предавания, репортажи и интервюта на български и сръбски език. Иванов особено се отдава на опазването на културата и традицията на българското национално малцинство в Сърбия. Журналист-водещ от 1998 до 2016 година, зад когото са наредени часове емисии, интервюта, репортажи... Сътрудник на Издателство „Братство“ и едноименния седмичник на български език. Сътрудничи с електронни и печатни медии в Сърбия и България, а особено с Радио телевизия Фокус, Телевизия 017 и Българското национално радио. Член на Независимото сдружение на журналистите на Сърбия, лауреат на значими журналистически признания, участник във всички семинари на BBC и активен участник в опазването на информирането на майчин български език чрез Комисията по информиране при Националния съвет на българското малцинство в Сърбия в първите два състава.

Без коментар

Оставете коментар