a

Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow Us
  /  ХОРОСКОП   /  ХА-ХА!

ХА-ХА!

Драги Овну, очекује те рогато пролеће. Пошто ти  Јарац јури Сунце никако ти неће бити лако са домаћим задацима из физике. То значи – не очекуј више од трице, а ако је којим случајем и добијеш, добро је загледај да се увериш да је то она. Ако имаш симпатију разочараћеш се, чим откријеш да има бркове и да воли да грицка нокте уместо ужине. Мање једи чоколаду, јер ће те можда напасти цело јато мрава мутаната, а онда си награбусио.

Дошло је твојих пет минута, драги Бику. Коначно ћеш успети да победиш страх од хемије и да се заљубиш у себе. Лепо је волети себе, јер ти тада не сметају клемпаве уши и бабураст нос. Тако заљубљен(а) пожелећеш да направиш и селфи… вероватно успешан. Ако си заљубљен(а) не само у себе, већ и у неког другог, схватићеш да те све подсећа на њега или њу. Посебно те штрецне срце кад угледаш павијана на телевизору. Велика је вероватноћа да ће ти ових дана завијати стомак. Не удаљавај се много од просторије у којој и цар иде пешке.

Лепо је бити Близанац. Сви те воле на квадрат! Али… и сви те не воле на квадрат… Ма нема везе, ако је први близанац злопамтило, други ће опростити. Близанци су брбљиви, много филозофирају, воле да упадају у реч и често упадну у рупу на путу, јер су увек у облацима. Заљубљени Близанац је ко пијана жирафа са лицем прасета које пишки. Замишљено се гега и спотиче док не тресне у прву бандеру. Тада се близанци у близанцу посвађају и ту је крај љубави. Од толиког трескања, спотицања и упадања у рупе, Близанце ће сигурно болети глава или гуза.

Бити Рак није лако пошто ти је радозналост толико велика да често заборавиш ко си, гурајући нос у туђе ствари, па је потребно да се погледаш у огледало и да утврдиш да си то заправо ти. Облачиш се по последњој моди модне куће „Апа-драпа“ што би у ствари требало да значи – облачиш се ко да те је крава жвакала. Ракови воле свим срцем, али и штипаљкама, па кад шчепају особу супротног пола не пуштају је док их ова не опаучи нечим. Ракови често имају проблеме са екстремитетима, јер није лако држати некога шчепаног данима и данима.

Лавови су заљубљиве природе, па често љубе своју слику кад стигну и где стигну, макар то била и њихова слика у огледалу. Лав обожава да се хвали, да прича о себи и да увек буде главан. Цар је цар! Зато се наоружај стрпљењем и понеси велику кесу сунцокрета да убијеш време ако се дружиш с Лавом. Кад Лав почне да гаји осећања према другом полу, скроз поблесави. Од моћног цара животиња претвара се у разроко маче. Лав је здрав ко дрен, сем када добије температуру 37 са 1. Тада је баааааш лоше.

Девице се препознају по томе што обраћају пажњу детаљима типа: зашто је лопта округла, а не четвртаста, зашто мачка преде уместо да грокће, шта се дешава детету када прогута сврачије јаје и слично. Са девицим није све ни црно ни бело. Чешто је шарено или на туфне. Девица се заљубљује чисто из добре воље, јер се заљубљује и Шкорпија, и Водолија, и Стрелац, чак и Јарац. Куда сви – ту и Девица. Ових дана Девицама фали магнезијум, па би дневно требало да попију бар три флаше воде са магнезијумом и да се не удаљава из дневне собе која је најближа тоалету.

Драга Ваго, вагај пажљиво сваки потез, јер ти је Месец у Шкорпији, па понекад због тога зна да направи куршлус. Можда ће те ових дана сврбети нос. Зато слободно кијај до миле воље. Пази само на слине, посебно ако се у близини налази твоја симпатија. Као и све Ваге, плашиш се змија, мишева, висине и бубуљичавих прасића, али нема потребе да се плашиш жаба у купаћим костимима. Ако не услинавиш симпатију можда ће ти обратити пажњу ако јој купиш чоколаду. Како би поправио нос, лепо исисај пола киле лимуна, без шећера. Можда ће ти се уста мало искривити, али нос ћеш средити сто посто.

Пред тобом је не баш добар период, пошто ћеш коначно да схватиш да имаш клемпааве уши и да те због тога дирају сви у разреду. Сунце ти је у Близанцима, што значи да се зачикивања односе посебно на лево, посебно на десно уво (леви близанац ти је клемпавији). Можда си због клемпавих ушију добио и двојку из географије, јер си левим уветом заклонио пола Северне Америке. Симпатија те заобилази у широком кругу. Немој да рониш сузе, макар и тајно. Откриће да патиш за њом, а то је још један кокавац у твоју клемпаву главу. Ако ниси клемпав и добро чујеш, сазнаћеш да кашљеш ко магарац, па ти под хитно треба чај од камилице.

Ти си прави авантуриста. Голим рукама можеш да ухватиш жабу, али када треба да одеш до купатила по мраку зовеш неког старијег. Жива храброћа! Пази само да се не смандрљаш са жице за веш – није ти то жица за циркузанте. Страшно си духовит и волиш да забављаш околину, па зато кад порастеш желиш да будеш политичар, пошто ти мама стално говори да су сви политичари много смешни. Заљубљени Стрелац је ко Купидон – гађа на све стране па чије срце погоди. На жалост често промашује па је стално у потрази за симпатијом. Само полако, наћићеш је. Због баратања са стрелама прсти су му стално у опасности,  зато се Стрелци препознају по рукавицама. Што је сигурно сигурно је – чувај прсте!

Јарчеви су посебни, јер им је за разлику од осталих знакова математика јача страна, зато су досаде живе када крену са анализама, синтезама, коренима, степеновањем проблема. Они су фантастични у многим пословима као што је писање упутстава за употребу хемијских оловака или упутстава за конзумирање врућег бурека. Када Јарац има симпатију, посебно у периоду када му је Бик у Сунцу, а и ако је симпатија Бик, дешава се трећи светски рат. Правило: не прилази Јарцу и Бику када су су шеми. Јарац очекује да му је и здравље ко и математика, па на сваки знак да нешто не штима брже трчи код чика доце. То се зове хипохондрија. У случају Јарчева – рогата хипохондрија.

Водолије су страшно издржљиве, па у случају нуклеарне катастрофе, остале би само Водолије и бубашвабе. Такође воле да се забављају и увек су главни на журкама, јер дубе на глави, јуре мачке по комшилуку, слављенику уместо поклона обично донесу пресовану жабу или мумију гуштера. Обожавају мусаку, поховане тиквице са сладоледом, растопљене карамеле и сличне лепљиве ствари. Препознаћете их по томе што су мусави. Водолија је најсмешнија када се заљуби у Шкорпију – тада постаје кловн кога су полили лепком, па перјем. Кокодаче и кука. Слаба страна Водолије је мали прст на нози. У случају повреде овог дела тела, опрашта се са животом и  пет дана не устаје из кревета.   

За разлику од Лавова који свим силама желе да буду у центру пажње, Рибе то раде као случајно, а у ствари се копрцају, лактају, гурају да изађу на површину. Рибе воле да уживају у уметности, посебно синфонији разгоропађених мачака на крову и хору још разгоропађенијих паса испод крова. Расположење им је посебно променљиво ујутру после умивања када треба да се погледају у огледалу. Тада упорно твдре да огледало има озбиљних проблема са радом. Сан сваке Рибе је да се бави фарбањем саксија у љубичасто. Пожељно је да у саксијама има и цвећа, јер ће им оно помоћи да пронађу љубав свог живота. Рибе ће ових дана имати проблема са видом. Неће видети прст пред носом, јер ем што је магла, ем и носови Риба нису нимало мали и прћасти.

 

Елизабета Георгиев
Илустрације: Милана Виденов Миланов, Небојша Виденов

Елизабета Георгиев е родена през петата година, на осмото десетилетие на ХХ век. Израснала е и все още расте в село Смиловци на Стара планина, където научила буквите, заобичала книгите, четенето и един прекрасен пролетен ден започнала да пише...