a

Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow Us
  /  МЕГАФОН   /  ФАРЧЕТОВА КЊИГОМАЈСТОРИЈА

ФАРЧЕТОВА КЊИГОМАЈСТОРИЈА

Поштовани читаоче ових редова, имам вееееелику част да те упознам са предивном причом под називом Књигомајсторија. Као радознали мали светионик једнога дана, када сам ко и сви морао да останем у четири зида, због немани чудног назива COVID 19 или Корона, решио сам да радозналим девојчицама и дечацима обојим дане једним лепим задатком.

Рећи ћеш – како се то боје дани и то задатком?!

Па лепо! Укључиш машту, наоштриш очи, начуљиш уши, слушаш свет око себе и у себи, посматраш, пишеш, црташ и ето обојен дан!

Прво сам наштимовао глас и подвикнуо:

Драги другари, та-на-на-на, Фарче вас позива да заједно кренемо у авантуру КЊИГОМАЈСТОРИЈА!

Пошто сте добра деца и морате да останете код куће, пошто су маме и тате добре маме и тате и морају да остану код куће, Фарче вам предлаже да постанете борци-књиготворци!

Како се постаје борац-књиготворац?

Лако! Против Короне се бориш маштом- смислиш причу или песму (више песама!) на српском или на бугарском језику, лепо је  илуструјеш (црташ, бојиш, лепиш…) и направиш само твоју књигу (може и заједничка –твоја и секина или батина).

Наравно, било би мноооооого лепо када би родитељи пристали да буду помоћници бораца- књиготвораца. Зато, маме и тате, у акцију са својим младунцима! 

Онда сам се завукао у своје Зелено ћоше (тајно место где се скривају радознали мали светионици – може да буде и саксија у твојој соби, или жбун у башти!) и чекао…

Пристизале су шарене и предивне књомајсторије из Бијељине, Београда, Сурдулице, Лазаревца, Лесковца, Ужица, Димитровграда… Читао сам, читао, гледао предивне илустрације и уживаоооооооооооооооо!

Толиииико сам био срећан да сам пожелео, односно одлучио, да све мале писце и сликаре прогласим књигомајсторима првог реда, којима ће и моја, још слабашна, светлост помоћи на путу стваралаштва!

И зато још једном желим да подвикнем:

Драги Књиготворче, хвала ти што си постао део Књигомајсторије! У наредном периоду поооомно прати моју facebook страну https://www.facebook.com/farce.internet.portal.far/?modal=admin_todo_tour ) како би уживао у објавама прича, цртежа и књига које су пристигле на конкурс ,,Књигомајсторија“.

До наредног читања!

Ваше Фарче!

 

Елизабета Георгиев
Дизаjн: Милана Виденов Миланов

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Елизабета Георгиев е родена през петата година, на осмото десетилетие на ХХ век. Израснала е и все още расте в село Смиловци на Стара планина, където научила буквите, заобичала книгите, четенето и един прекрасен пролетен ден започнала да пише...