a

Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow Us
  /  ХОРОСКОП   /  ФИУУУУУУ ХОРОСКОП

ФИУУУУУУ ХОРОСКОП

Овнови не воле путовања. Због мрзовоље често се дешава да је њихово најдуже путовање од истумбане собе до фижидера и назад. Ту се задрже неко време док не испипају и обиђу све тањире, посуде и дугуљасте облике који се зову кобасице и саламе и онда се опет врате са пропутовања у своје склониште названо ,,Овнова соба’’. Одлазак до школе мрзовољног Овна је права авантура која се завршава скљокавањем у столицу и дремањем од првог до последњег часа. Од фијуууууу у авантуристичким путовањима Овна постоји само једно мршаво, анорексично Ф… Можда ће се авантуристички дух Овна пробудити ако се заљуби у неког Близанца или Лава, али ни то није сигурно.

Ако са Биком кренете на пут морате да се наоружате стрпљењем, дебелим живцима, папирним марамицама, и опет стрпљењем. Наиме, радознали Бик воли свуда да завуче нос, па вам се може учинити да пред собом имате једног мравоједа, а не друга или другарицу рођеног или у другој половини априла или у првој половини маја. За ово завлачење носа у излоге, музеје, испред и иза споменика, знаменитих места и слично на путовању са Биком, потребно је заиста мноооого стрпљења и дебелих живаца, а папирне марамице ће вам затребати да издувате нос ако којим случајем одете с Биком на Северни или Јужни пол. Сигурно ћете се завлачити у ледене пећине и испод санте леда да проверите да ли ту има пингвина. Кијавица вам не гине!

Пре него што крену на путовање, Близанци морају широком кругу људи да наговесте куда иду, с ким иду, чиме путују, шта су понели од ствари и слично. Али поред тога, као пропратна вест о путовању, на Фејсбуку или Инстаграму Близанца, обавезно ће се појавити фотографије са прошлог летовања, зимовања и санкања на планини, па чак и слике из најранијег детињства када се ко од мајке рођен (или рођена) башкари у песку.
Близанци, по природи хвалисава створења, обавезно морају да се похвале и новим старкама за пут, и новим наочарима за сунце, а тек новим купаћим гаћама. Ни случајно се не усуђујте да са Близанцем поделите идеју о свом путовању – украшће вам је и окачити на некој од друштвених мрежа заједно са неком вашом бебећом голишавом сликом у плићаку.

 

У гомили туриста на некој дестинацији препознаћете Рака по највећој торби коју вуче за собом ко пуж своју кућицу. Где год да је Рак воли да му је све при руци, а посебно када се налази на својој омиљеној дестинацији – на морској плажи, на обали реке или језера, а може и поред неке бистре баре. Рак је рак. Извали се на песак и пржи се цео дан, с времена на време мацкајући се великим количинама креме за сунчање, коју у чувеној торби за плажу обавезно има неколико врста. Рак у широком кругу, као сапутнике на својим путовањима, заобилази Близанце који ће свакако одати све тајне садржаје Ракових куфера, торби, торбица па и џепова. Ко зна, можда је Рак на плажи са свим тим стварима у ствари неки тајни агент?!

Лавовска природа Лава му дозвољава да ужива у путовањима, па тако ћете наићи на њега кад се најмање надате. Лав на Северном полу се понаша као бели медвед, на мору као делфин или кит, на планини као вук, а ако сретнете Лава у Африци будите пажљиви, јер се иза лавље коже можда скрива баш, баш лав… Лав посебно ужива када је у друштву мрзовољног Овна, јер тада до изражаја долази његова краљевска нарав. Наиме, Лав тада узима под своје тотално незаинтересованог Овна и вуче га за собом свуда не би ли у њему пробудио знатижељу и авантуристички дух. За Лава је то изазов, за Овна права мука. Без обзира на очити пораз, Лав никако не одустаје, па се понекад и деси да Ован пожели да се бућне у море или спусти на санкама низ планину, чисто да удовољи Лаву, а све с циљем да упорни Лав не упадне у депресију од неуспеха.

Омиљена дестинација Девица су сва она места где их чека луд провод. Као познати љубитељи ђускања, певања, клиберења, реповања, али и колца, па танга, румбе, самбе и осталих играрија, Девице се одлучују на путовања тамо где свега тога има на претек. Ако немају довољно пара за далека путовања на којима их негде чека плесни подијум, Девица ће у својој соби, пред телевизором да направи атмосферу за савршен провод. Довољно је чаша свеже цеђене поморанџе, цевчица, кишобранчић и нова игра може да почне. Рецимо ча-ча-ча! Провод ће бити још бољи ако Девица дели собу са радозналим Биком који ће пристати на Девичине лудорије и на лицу места смислити нову игру, рецимо комбинацију ужичког кола и румбе… Замислите…

С Вагом је тешко заједно путовати, јер управо у колима, возу, аутобусу или авиону проради у Ваги фанатични чистунац који има потребу да све око себе изгланца, среди, исполира да се цакли. То је један од разлога што Ваге на пут обично иду саме, јер нико не може да поднесе да се штапићем за уво чисти ћошак од прозора аутобуса или три зрнца прашине на дршци кофера. А тек ако се појаве мрвице у крилу после поједене кифле или флеке од сока на новој мајици…. Трагедија!!! Замислите Вагу на плажи када изађе из мора и када случајно, али сасвим случајно, промаши пешкир и седне на песак који се лепо залепи за мокро тело. Страшно! Једини спас за такву Вагу да јој путовање и одмор не пропадну је да се нађе у друштву упорног Лава који ће је можда и натерати да је супер авантура у ствари ваљање у блату. Замислите опет…

 

Када Шкорпија планира путовање лепо све искалкулише и одмери, па сваку ствар прерачунава и уобличава те му је дигитрон главна алатка у планирању новог путовања. Обично бира најјефтинија места, најјефтинији сендвич, најјефтинији сокић, најјефтинији превоз. Зато се често дешава да тврдица Шкорпија и награбуси на путовању због свог тврдичлука. Да проведе ноћ у соби у којој бубашвабе играју колце или да пречучи у вецеу, јер је појео бајат сендвич, чисто да се не баци. Али и за такву Шкорпију има решење – радознала и весела Водолија која ради све оно што Шкорпији и не пада на памет. Још ако плану искрице љубави између Шкорпије и Водолије, Шкорпија брже боље дрши кесу и заборавља на дигитрон. За све на овом свету има лека.

Прва ствар коју стрелац спакује када крене на пут је фото-апарат или наштимовани супер телефон за сликање, јер Стрелац и папарацо, који тајно слика познате личности, су једно те исто. Тако ћете сазнати шта Стрелац ручка, с ким се дружи, каква је околина, али и како изгледа мамина фризура када ујутру устане сва буновна после непроспаване ноћи, јер се Стрелац пекао на сунцу ко реж печено прасе, па му је мама (супер позната личност) целе ноћи стављала облоге. Ипак, и поред болних опекотина (које не би да показује јавно, јер ће сигурно наићи на смешне коментаре) важно је да свет види мамину рашчупану косу – Фејсбук је ко рођен за то. А тек татину јутарњу фризуру и унезверен поглед што му је женче такво ко да се чешљало петардом или ко да се играло штекером. Милина! Дакле, чувајте се Стрелца на плажи. Ко зна из ког ћошка вреба…

 

Јарчеви не воле море, па ћете их пре наћи на планини како се спуштају брзином светлости ка подножју. Јуре на санкама триста на сат, а тек на скијама. Да се смрзнеш… Проблем настаје када се на стази сретну са неспретном Рибом. У том случају може доћи до судара и ломатања низ брдо. Све може да прође без проблема ако се котрљајући Јарац и котрљајућа Риба не претворе у две велике котрљајуће лопте. Пошто је за Јарчеве планина омиљена дестинација можете их срести у пећинама, на литицама, шумским стазама и шупљим стаблима. Можете их наћи и поред шупљег стабла како траже печурке. У том случају немојте долазити у искушење да пробате специјалитет са печуркама једног Јарца. Јарчеви немају појма о овим гљивама и сигурности ради хватајте зјала када вам причају о својим печуркастим, кулинарским авантурама.

 

Кад Водолија крене на пут спакује само осмех и неколико чоколадица за сваки случај. Чоколадице су потребне због енергије и бркова, јер ништа лепше нема од туристе са брковима од растопљене чоколаде. Водолија је купохоличар, па уз осмех купује све и свашта – од тоне сувенира до специјалитета као што су поховани скакавци или сличне чудне ствари за њупање. Водолији је све смешно на путу – и шофер аутобуса, и бакица са рашчупаном пунђом, и конобар који се љубазно клања, а посебно продавац бареног кукуруза и крофни на плажи. Управо овом продавцу Водолија прави клопке у виду рупа у песку, па јадничак више пута тресне са својим специјалитетима колико је дугачак. Значи, чувајте се насмејане, бркате Водолије, ко зна шта смишља…

Рибе воле да путују, да луњају свуда – и близу и далеко и по повратку с путовања данима до детаља да причају о својим авантурама. Проблем код Риба је што имају две леве ноге, па због своје неспретности су опасност за свакога с ким путују. Радознала неспретна риба упашће у рупу ако планинари. Радозналу неспретну рибу обавезно ће ожарити медуза у мору, макар била само једна једина у делу плаже где се Риба брчка. Радозналу неспретну Рибу закључаће у музеју, јер ће обавезно да залута и да изгуби другаре. Таква је Риба. И за њу је од велике помоћи ако се у друштву појави Лав да је извуче из беде. Последице доброчинства имаће Лав – страшну главобољу.

 

Елизабета Георгиев
Илустрације: Милана Виденов Миланов, Небојша Виденов