a

Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow Us
  /  ХОРОСКОП   /  ХОРОСКОП БУБАЛИЦА

ХОРОСКОП БУБАЛИЦА

Као краљеви радозналаца, Овнови су добри ћаци и свезналице, јер им је учење јача стана и у том послу проводе већи део свог слободног времена. Чак и кад ручају обавезно поред виљушке и кашике стоји књига, чисто да обнове још неке ствари из матиша или географије. Воле да имају све петице и кад им се деси четворка долази до смака света који се обично завршава слинављењем и проливањем тоне суза, али кришом, да их неко не види. То је једина пауза од бубања.

Пошто Бикове посебно занима живот белих медведа на глечерима Арктика, омиљени предмет им је биологија. Поред белих медведа друго велико интересовање су им и биљке месождерке и њихов начин гајења, јер тако сазнају многе корисне ствари које могу да им послуже да растерају млађу браћу или сесте из своје собе. На вратима собе једног Бика обично стоји натпис: а) имам собног љубимца, белог медведа са вееееликим зубима б) уместо мушкатле гајим биљку месождерку (читај братождерку или сестрождерку!)

Омиљени предмет Близанаца је историја. Све што је било у прошлости за радознале Близанце је изазов, па тако ако сретнете неког клињу са оклопом на глави или клинку у балској хаљини будите сигурни да су то Близанци који проучавају Римско царство и живот жена у доба Луја 14. Ако пак сретнете неког чупавог и неочешљаног клињу у поцепаним панталонама са озбиљним погледом у даљини, велика је вероватноћа да је дотични Близанац који је залутао у праисторију.

 

Ракови нису неки љубитељи школе. Сем физичког на коме трче ко да се спремају за маратон, што за лоптом, што ко мува без главе, на осталим часовима обично дремају или хватају зјала. Једном Раку се може десити да хватајући зјала погрешно схвати поезију на часу књижевности, убеђен да је страшно сложена физичка формула или математичка заврзлама… Наравно, може и обрнуто – Њутнов закон за Рака да буде народна јуначка песма. Добра ствар је ако Рак не заспи и не почне да хрче. Хркањем једино доказују своје присуство на часу.

Лавови су љубитељи хемијских експеримената, па често мамину кухињу претварају у лабораторију у којој се по правилу дешавају куршлуси. Пожељно је да родитељи Лава хемичара никако не купују књиге са експериментима или оне чији је наслов „Направи сам у кући“. Може се десити када се врате с посла да не нађу своју кућу, јер је њихов љубимац покушао баш у кућним условима, на основу прикупљеног знања из различитих приручника и са нета, да направи нуклеарну бомбу!

Најбољи другари Девица су Бикови, јер их чврсто везује љубав према биологији. За разлику од Бикова, који остају да се баве биљним и животињским светом на површини земље, Девице чачакају испод површине. То је разлог што су омиљени кућни љубимци Девица кишне глисте, црви и кртице. Једна Девица с пажњом прати радни дан једне глисте, па се дешава да је стално носи са собом. Понекад се догоди да побрка глисту и шпагете… али овде ћемо ставити тачку… боље да не распредамо причу…

Ако питате Вагу који предмет у школи највише воли, одговориће вам песмом, па закључите сами. Распевана Вага певушећи рецитује, певушећи рачуна, певушећи одговара на питање историчара, географичара, а тек физичара, па зато и не чуди што су и оцене Ваге распеване и разигране – два напред, један назад, три скок… У таквим околностима, често уз подршку наставнице или наставника музичког, Вагу развија своју филозофију школовања „Удри бригу на весеље!“

 

У Шкорпијама лежи неки будући Тесла или Анштајн. Од тренутка када Шкорпија открије физику, своју машту укључи у сто осамдесету брзину и смишља невероватне ствари. Тако је један дечак Шкорпија осмислио да се земљина тежа окрене наопачке, па да јабука пада навише, а не наниже, а једна девојчица Шкорпија је осмислила малу ветрењачу која се прикачи за качкет и може да производи струју. У овим условима нема шансе да сломиш мамин тањир, а и сигуран си да ће ти батерија на телефону бити пуна, јер само треба да га прикачиш за качкет.

Идеална комбинација за велики лом у кући су Лав и Девица који заједничким снагама откривају нову хемијску реакцију. У тој вези доминира Девица која увек има супер идеје међу којима је главна она да открије нови хемијски елемент. Таква Девица нови хемијски елемент тражи у тегли са слатким од јагода, у посуди са руском салатом за породични ручак, а посебно испод пластичног звона у којем чучи мамина торта. Девицу, изумитеља и откривача новог хемијског елемента, препознаћеш по дебљини. Просто се жртвује да испроба сваки узорак материје у којој би могао бити нови елемент. Све у име науке!

 

За разлику од осталих знакова Јарац је уметничка душа па све око себе види у бојама и од сваке ситуације замишља слику коју би да наслика, фотографише, можда чак и изваја. Зидови у соби су му шарени, свеске ишврљане, мама шизи због тога, математичарка се хвата за главу јер и разломке кити лептирићима и бубамарама, а наставник географије скрива географске карте да их Јарац не „допуни“ неким новим чудним континентом. Чувајте се Јарца! Ако којим случајем открије тетоважу као нову уметност, можда се намерачи баш на вас да му будете модел!

 

Неодлучна Водолија не зна шта воли а шта не воли од предмета, па подједнако учи све и за дивно чудо никада, али баш никада, се не плете у мрежу двогубих и трогубих веза, Питагорине теореме, класицизма и романтизма у књижевности или морских струја, плиме и осеке. Сва своја знања зна да искористи врло практично, па за 8. март прави поклоне од рециклираног материјала, за рођендан напише песму, а за бабину славу искористи неки супер експеримент да торта испадне… боли глава…

Романтичне Рибе од свих предмета у школи највише воле књижевост. Зато су у друштву познате као филозофи. Код њих увек лептирићи живе у стомаку, плаветнило неба им краде поглед, туга им кида душу у комаде а у глави имају милион лутајућих мисли… Рибе свуда и на сваком месту носе књигу са собом. Док остали из одељења на великом одмору листају пице, сендвиче и понеку кифлу, Рибе, уз крчање црева, читају бар још пет страна дебелог романа због кога нису успели да угурају у ранац мамину посуду са „здравим“ доручком.

 

Елизабета Георгиев
Илустрације: Милана Виденов Миланов, Небојша Виденов