a

Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow Us
  /  ХОРОСКОП   /  ХОРОСКОП И МОДА

ХОРОСКОП И МОДА

Ован и мода уопште нису пријатељи. Пре би се рекло да је Ован „оперисан“ од праћења моде, модних трендова и сличних фенси заврзлама и да је његов фазон апа-драпа плус „боли ме уво како сам обучен(а)“. За задовољство и срећан дан за једног Овна довољни су осмех од ува до ува и лепе мисли. За Овна су ове две једноставне ствари и накит, и маркирани дукс и супер скупе патике. Права срећа налази се у обичном, рецимо, пољупцу… Било би добро да је то пуса неке Водолије или можда Рибе.

За Бика је елеганција нешто што се подразумева. По правилу један просечан Бик тежи да се облачи по последњој моди, да је свака крпица на њему лепо испеглана, да су ципеле чисте и изгланцане тако да се у њима може огледати. Веома ретко, али се дешава, Бик може да промени начин облачења, посебно ако се зацопа у неког Лава. Онда своју елеганцију може лако изгубити због Лављег несхватања боја и правила „све ми боје лепо стоје“. Ипак, жртва у љубави увек постоји, па макар се заљубљени Бик дотерао у љубичасто одело са жутим папагајима и црвеним лалама!

Ко за све у животу, тако и када је облачење у питању, са Близанцима никада нисте начисто. Начин облачења Близанца зависи од расположења, односно с које стране дува ветар, да ли је јутрос устао на леву или десну ногу, да ли га је симпатија погледала лепо или испод ока. Тако Близанца можете срести скоцканог ко за модну ревију, или саклони ме боже сређеног ко да је управо изашао из веш машине после центрифугирања.

 

Постоји једна реч „ексцентично“ што значи необично, чудно, другачије. Е такав је Рак када је реч о моди – необичан, чудан, другачији, просто ексцентричан. Он преферира све што је у моди, а није стандардно, па тако можете срести дечака Рака обученог у црвено од главе до пете, или девојчицу Рака са хаљином на фронцле. Ова два примера су чак и блажа варијанта Рачје ексцентричности, да не причамо о фризури и аксесоарима за косу. Зажмурите и замислите ексцентричног Рака!

Добро чувено правило Лава „све ми боје лепо стоје“ важе за овај знак у свакој прилици – за јутарњу, дневну и вечерњу варијанту одевања. Будите сигурни да је реч о Лаву када на улици сретнете девојчицу са љубичастом блузом, зеленом сукњицом, црвеним ципелицама, великом плавом машном у коси и наравно са жутим наочарама. Њу, ко и све Лавове, не интересује које се боје слажу. Свакако јој је тако лепо, а за усклађивање боја и чудне погледе пролазника – баш је брига.

Девица се често дружи с Овном, па јој тема моде није уопште важна. Обраћа пажњу на обичне ствари. Ипак, Девица понекад зна да полуди и да се скоцка с укусом на запрепашћење једноставног Овна, који на овакве изливе креативности Девице реагује са једним одушевљеним „Уаууууу!!“. То „Уаууууу!“ је још јаче, када је зачињено симпатијама, па се деси да скоцкана Девица изазове незаинтересованог Овна да се и он среди… макар то било и заглађивање шишки на лево.

Вага обожава све врсте екперимената. Она воли да експериментише и са модом, па често зна да изненади све својим необичним појавама. Дечака Вагу можете срести у гардероби просечног репера и натпросечног конобара, односно у широком дуксу и два броја мањем оделу са све лептир машном. Девојчица Вага је још необичнија у експериментисању са гардеробом, па зато замислите најлуђу варијанту различитих стилова на насмејаном девојчурку и ево ње!

 

Шкорпија воли црну боју, па често упада у тамну фазу или у такозвану Бетмен фазу. У складу са својим карактером може себи да дозволи сиву или тамно плаву фазу, евентуално браон и то је то. Ипак, и код Шкорпије се догађају чуда, посебно ако се зацопа у купохоличарски и модохоличарски настројену Рибу. Тада се догађа невероватна промена – Шкорпија Бетмен постаје покорни пратилац љубави за последњим модним трендовима знатижељне Рибе.

Стрелац и није неки пратилац модних дешавања. Обичан дечак, односно девојчица и тачка. Ипак и од Стрелца се може очекивати неочекивано. Наиме, Стрелац је одушевљен народном традицијом и по правилу игра фолклор. Колца, трубе, гајде, фруле и такве ствари су му омиљене, тако да се дешава да запрепасти другаре када изађе на игралиште у опанцима или са кићанком на глави. И то је мода!

 

Јарац обожава пословни свет и сања да постане бизниисмен, односно пословна жена. Дечак Јарац од малена преферира кошуље, кравате, одела (облачи се ко неки чича), а девојчици Јарцу омиљени одевни предмет је класична хаљиница и лаковане ципелице (тетка принцеза на видику!). И они се промене у нешто друго, или бар делимично друго, када размене симпатије са ексцентричним Раком. Замислите само каква је то комбинација!!!

 

Водолија је спортски тип. Хаљинице, кошуље и кошуљице или пак ципеле и балетанке, уопште не постоје у гардероберу једне обичне Водолије. Патике су главни одевни предмет уз понеки дукс, тренерке и фармерке. Омиљене патике се носе до изнемоглости док не провире кромпирићи, односно прсти, а омиљени дукс се малтретира док се не појаве бар две рупе на лактовима. До промене у одевању Водолије може доћи ако јој Вага ушета у живот са експериментима у облачењу. Е онда… Онда је резултат необјашњив…

И девојчица и дечак Риба много воде рачуна о свом изгледу, да је свака длака на месту, да је све чисто, угланцано и фино на њима, па моду доживљавају као сан о манекенској каријери. Тако се и понашају – ходају ко по модној писти у новој сопственој креацији насталој после сати мозгања и прекрајања нових панталона, далеко од маминог погледа, који да је срео резултат игре маказама, сигурно би поздравио манекенку или манекена дуготрајном врискооооооом…

 

Елизабета Георгиев
Илустрације: Милана Виденов Миланов, Небојша Виденов