a

Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow Us
  /  ХОРОСКОП   /  ХОРОСКОП САЊАЛИЦА

ХОРОСКОП САЊАЛИЦА

Овнови и нису неке сањалице. Они маштају о томе да им Деда Мраз за Нову годину донесе мали шрафцигер којим могу да рашрафе строго чувану касицу-прасицу старијег брата и узму 100 динара, које је он прошле године узео из касице-прасице Овна тврдице. Мора да се наплати дуг, па макар и шрафцигером. Ован ће шрафцигер искористити за чачкање ушију када за то дође време.

Ако Бику за рођендан поклоните Монопол или неку другу друштвену игру, будите сигурни да ћете изазвати бурну реакцију, која као последицу има часове тренинга дотичног који сања да постане првак света у игри „Не љути се човече“. Ако не успе у томе, можда ће се задовољити да кутију са друштвеном игром искористи као постоље на коме ће ставити саксијицу с бакиним цвећем. Боље ишта него ништа.

Ако Близанца, као краља свих сањара, питате шта сања, добићете скроз несањалачки одговор „Свашта“. Близанци у ствари не живе у јави, већ у сновима, па се тако дечацима Близанцима уместо обичних девојчица причињавају принцезе, а девојчицама Близанцима обични неугледни клинци из комшилука личе на принчеве. Зато, пажљиво у комуникацији са Близанцима- у њиховим очима у једном тренутку можда ћете постати коњ, а не принц на коњу…

 

Неиспуњен сан сваког Рака је да се провоза, прошета или шта већ на леђима корњаче са Галапагоса. Ова џиновска корњача је жељено превозно средство помало збуњивих Ракова који би радије прескочили све коње и магарце и сместили свој задњи део тела, назван гуза, на тврда и неудобна леђа корњаче. Ако им се сан не оствари, уз сузу и слине јахаће дрвеног коњића на дечјем игралишту.

Лавови се понашају лавовски, па и када је реч о сањарењу. Њихови снови везани су за то да буду краљеви у друштву, па се својски труде да свима у околини показују то своје краљевско умеће и порекло, бар што се хороскопског знака тиче. Већина њих тресне са престола док си реко кекс, али се брзо придигну, отрче иза ћошка и настављају да изигравају лава. Зато – не чачкај Лава док сања и будан спава!

У снове Девице често долазе крокодили, змије, сабљасти тигрови, диносауруси, мамути и остала страшно страшна бића, јер се ту осећају најбезбедније. Девица је толико опседнута сањарењем о авантурама, да је ништа не може омести у таквим сањалачким походима, сем можда нека опасна бубашваба, евентуално неки још опаснији миш са дугачким репом или љигава глиста…

Ако Ваги дозволите да пусти машти на вољу, будите сигурни да ће се паркирати у кухињи и неће мрднути од фрижидера. Ако је којим случајем фрижидер сиромашно обскрбљен, Вага ће лепо измаштати бар две торте, брдо најкремастијих колача, једно печено пиле и три велике чиније разних гурманлука. Мала је вероватноћа да ће се у овој гомили хране наћи нека зелена салата или краставац.

 

Када Шкорпија заплови у воде сањарења, сигурно ће се паркирати или усидрити пред телевизором са чијег екрана се не склањају филмови о ванземаљцима, путовањима по свемиру и далеким планетама. У овом стању путовања по свемиру пред телевизором Шкорпија може да остане сатима док неко паметан не искључи ТВ или промени канал.

Када стрелац забаци стрелу у правцу још једног сна, односно маште, обично се та стрела заустави на челу неког дечака или девојчице, пошто Стрелац, посебно у зимском периоду, када пада снег и када крцка испод ногу, баш воли да се заљуби. Будите пажљиви ако вас погоди Стрелчева стрела – сем љубави, можете да се оклизнете и треснете… знате већ на шта.

 

Јарац чврсто стоји на ногама, па од снова и маштања нема ништа. Ако му се деси да нешто и промашта, све је крајње практично. Ако је гладан Јарац замисли неки добар сендвич. Ако је жедан Јарац замисли неки супер сок. Ако је заљубљен, е онда Јарац замисли не баш једну, већ више особа супротног пола према којима гаји симпатије. У овом сањарењу у први план истрчава Јарчева неодлучност, тако да му ноге већ упорно клецају.

 

За разлику од осталих знакова, Водолију на маштање инспирише брчкање у кади или сркање супе. Она онда лепо отпутује негде на море, мало се завуче под воду, па избаци главу изнад воде, ухвати се за реп делфина или прочачка зубе некој ајкули. Све што има везе с водом за Водолију је право место за сањарење. Питање је о чему Водолија сањари док пишки?!

Риба се упушта у сањарење када гледа телевизију или када урони у неку интересантну књигу. Тада нико и ни на који начин не може да је врати у стварност, сем ако се паметна главица паметне Рибе не пробуди неком паметно- спретном чвргом. Тада Риба, која је у том тренутку можда била на Марсу или тражила негде закопано благо, разрогачи очи и каже једно „Јаоооо!!!“, што је знак да се вратила у стварност.

 

Елизабета Георгиев
Илустрације: Милана Виденов Миланов, Небојша Виденов