a
 

Nepostojanje nacionalnih medija

   Za vreme svečanosti u Dimitrovgradu ambasador Republike Bugarske u Nišu Angel Dimitrov je naglasio, da je Vasil Levski najpoštovanija ličnost u bugarskoj istoriji, a odnose izmedju dva suseda ocenjuje kao veoma dobre. On ističe da život Bugara u Srbiji treba da bude dokaz opšteg puta ka evrointegracijama.

   O osnivanju novog medija – Internet Portala „Far“, ambasador kaže: „Jedan od problema bugarske nacionalne zajednice u Srbiji je nepostojanje nacionalnih medija i nadam se, da će ova ideja da se pretvori u nešto veoma značajno i važno za Bugare, koji ovde žive. Lepo je što ovo počinje 1. marta – izuzuzetan datum i lep praznik sa željom za zdravlje i uspeh“.

P.Videnov

Foto: Ivica Ivanov

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Na ovoj strani komentari su neomogućeni.