a
 

Izgradnja vodovoda u Gojin Dolu

   U Mesnoj zajednici Gojin Dol ovih dana nastavljeni su radovi na izgradnji primarne i sekundarne vodovodne mreže. Predsednik opštine Dimitrovgrad Zoran Đurov kaže za portal „Far“ da se radi na realizaciji ugovora iz 2015. godine. Prema njegovim rečima primarna vodovodna mreža je izgradjena 85 odsto, dok su radovi na izgradnji sekundarne mreže tek na početku.

   „Za nas je gradilište u Gojin Dolu izuzetno važno. Želimo da i ovo naselje povežemo na gradski vodovod, čime će trajno biti rešen problem vodosnabdevanja svih ljudi u selu, koji su se do sada vodom snabdedevali sa 5 seoskih izvora“, ističe Đurov.

26 Gojin Dol vodovod

   Vrednost celokupne investicije je oko 7 miliona i 600 hiljada dinara, investitor je opština Dimitrovgrad, a finansijer Javno preduzeće „Direkcija za izgradnju i urbanizam“.

P. Videnov

Foto: Petar Videnov

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.