Foto takmičenje „Gde vidim EU u Srbiji“

   “Gde vidim EU u Srbiji“ je foto takmičenje za sve građane Srbije, koje u okviru kampanje ”Srbija i EU: 15 godina partnerstva” organizuju EU info centar i Delegacija EU u Srbiji. Učesnici konkursa šalju fotografije koje mogu biti načinjene foto-aparatom ili mobilnim telefonom. Oni mogu da koriste kompjuterske programe za obradu fotografija.

   Učesnici sami biraju konkretnu temu svoga rada, ali okvirni zadatak je da zabeleže prizore u kojima prepoznaju EU i njen doprinos u Srbiji u svakodnevnom životu i u bilo kojoj oblasti – zdravstvu, obrazovanju, građevini… Takođe, to može da bude bilo koja situacija iz svakodnevnog života kojom se promovišu evropske vrednosti kao što su: tolerancija različitosti, ljudska prava, briga za životnu sredinu, ušteda energije, sloboda i demokratija, itd.

   Predmet rada ne sme da bude uvredljiv na rasnoj, verskoj ili nekoj drugoj osnovi, i mora da poštuje granice dobrog ukusa.

   Nagrade:

   Prva nagrada – kamera;

   Druga nagrada – foto aparat;

   Treća nagrada – tablet.

   Osim tri prvonagrađene fotografije, još 20 fotografija po izboru žirija biće predstavljeno na posteru, kojim će na Dan Evrope, 9. maja 2016. godine na Kalemegdanu biti otvorena izložba “Srbija i EU:15 godina partnerstva”.

   Svaki građanin/ka Republike Srbije stariji/a od 16 godina ima pravo da učestvuje u konkursu i svi oni koji se amaterski ili profesionalno bave fotografijom.

   Konkurs je otvoren od 1. aprila do 30. aprila 2016. godine, a sve dodatne informacije u vezi sa konkursom možete dobiti slanjem mejla na sledeću adresu: [email protected] ili telefonom na 011 4045400.

Izvor: europa.rs (Delegacije Evropske unije u Srbiji)

Podeli vest
Napisao/la
Bez komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.