Nedim Sejdinović izabran za predsednika NDNV

   Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) izabralo je za predsednika glavnog i odgovornog urednika informativnog portala Autonomija, Nedima Sejdinovića.

   Na danas održanoj izbornoj skupštini, izabrani su članovi Izvršnog odbora, Suda časti i Saveta NDNV, u kom su, između ostalih i novinar i kolumnista Teofil Pančić, književnik Laslo Vegel i advokat Vladimir Beljanski.

   Nedim Sejdinović se novinarstvom bavi od 1992. godine. Bio je urednik u listovima „Nezavisni“ i „Bulevar“, sarađivao sa velikim brojem domaćih i stranih listova, među kojima su „Danas”, “Pobjeda”, “Helsinška povelja”, “Reporter”, Građanski list”, “Dnevnik”, itd.

   Od 2004. do 2012. godine bio je generalni sekretar Nezavisnog društva novinara Vojvodine, a od 2012. godine nalazio se na mestu predsednika Izvršnog odbora ovog udruženja.

   Takođe je glavni i odgovorni urednik informativnog portala Autonomija. Autor je brojnih medijskih istraživanja i analiza, projekata, saradnik mnogobrojnih domaćih i stranih organizacija koje se bave medijskim slobodama.

   Autor je tri knjige proze i esejistike: „Hodočašće viška“ (priče), „San svakog upaljača“ (priče) i „Zatvorski sindrom“.

Izvor: N1

Napisao/la
Bez komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.