Nišville organizuje džezere na jugu Srbije

   Nišville jaz festival, u saradnji sa starim partnerima, po peti put za redom u subotu 30. aprila organizuje obeležavanje Svetskog dana džeza u četiri grada juga Srbije: Nišu, Leskovcu, Vranju i Bujanovcu. Za sve programe ulaz je besplatan.

   Obeležavanje Svetskog dana džeza u Nišu će se tradicionalno održati u klubu „Feedback“ sa početkom u 22:00 časa. Nastupiće niški sastavi „Moba“ i „Naissblue“, a takođe po tradiciji, posle oficijalnih nastupa održaće se jam session na koji su pozvani svi niški muzičari.

   International jazz day u Leskovcu će biti obeležen u Kamernoj Sali leskovačkog kulturnoig centra sa početkom u 20:00 sat, a nastupiće sastav učenika jazz odseka Muzičke škole „Stanislav Binički“ iz Leskovca i niški sastav „Naissblue“. Suorganizatori programa su Muzička škola i Leskovački kulturni centar.

205 Int jazz Day 2014 FEEDBACK (foto-Marko Pekic) 1

   Foto: Marko Pekić

   U Vranju će nastupiti domaći sastav „MJMS Quartet“ i grupa „Tevarbulebra“ iz Niša, a program će se održati u sali Omladinskog kulturnog crentra (OKCE) sa početkom u 20:00 časova. Suorganizator programa je Muzička škola iz Vranja.

   Mesto održavanja obeležavanja Svetskog dana džeza u Bujanovcu je plato – bina ispred Doma kulture “Vuk Karadžić“, koji je i suorganizator programa, a početak je zakazan za 19:00 sati. Nastupaju grupa „Strangers from South“ iz Bujanovca i niški sastav „Benny Brickman Band“ .

   Inače, postave grupa iz Leskovca, Vranja i Bujanovca čine mladi muzičari okupljeni u sklopu projekta Nišvilla „Jazz – Mulktikulturalni izraz“ koji je realizivan 2014. godine uz podršku EU, a na kojem su partneri bile i muzičke škole iz Leskovca i Vranja.

206 International Jazz Day 2016 Nis, Leskovac, Vranje & Bujanovac (Serbia)

   Svetski dan džeza, čiji je organizator UNESCO u saradnji sa „Thelonious Monk Institute of Jazz“, obeležava se širom sveta od 2012. godine na inicijativu čuvenog muzičara Herbija Henkoka. Centralna proslava ove godine će se održati u Beloj kući u Vašingtonu uz učešće najznačajnijih muzičara današnjice.

http://jazzday.com/

Izvor: Nisville Jazz Festival

Podeli vest
Napisao/la
Bez komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.