a
 

Predstavljanje knjige „Bantustan: atlas jednog putovanja“ u dimitrovgradskoj biblioteci

   Narodna biblioteka “Detko Petrov” iz Dimitrovgrada organizuje u subotu 7. maja promociju knjige “Bantustan: atlas jednog putovanja“, autorskog tima Lazar Pašćanović, Uroš Krčadinac i Marko Đedović.

   “Bantustan” je putnički zapis od Balkana do juga Afrike, koji je iz štampe izašao 2015. godine. Ovaj putopisni roman, atlas i enciklopedija sadrži priče, crteže, intervjue, mape, pesme, dokumente i predstavlja svojevrsni udžbenik za samostalna putovanja. U prethodnom periodu knjiga je promovisana u mnogim gradovima Srbije, ali i na prostorijim eks Jugoslavije.

   Promocija će biti održana u holu dimitrovgradske biblioteke od 19:00 časova.

P. Videnov

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Na ovoj strani komentari su neomogućeni.