Peti put zaredom Vladimir Zaharijev izabran za predsednika opštine Bosilegrad

   Peti put zaredom Vladimir Zaharijev izabran je za predsednika opštine Bosilegrad. Na konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Bosilegrad za Zaharijeva je glasao 21 odbornik liste “To smo mi – prirodni pokret”, dok su desetoro odbornika liste “Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje” glasala protiv. Za zamenika predsednika izabran je Stefan Stojkov.

   Na sednici je za predsednika Skupštine opštine Bosilegrad izabran Slavčo Vladimirov, za zamenika predsednika Saša Milanov, dok je za sekretara izabrana Slavica Stojanova.

69 Sednica SO Bosilegrad 1

   Izabrano je Opštinsko veće od 11 članova, od kojih je osmoro angažovano preko Ugovora o radu, a troje je iz drugih institucija. U sastavu Opštinskog veća svi članovi su sa liste “To smo mi – prirodni pokret”, i to su uglavnom dosadašnji članovi veća: Stanislava Petrakieva – defektolog, Olgica Zahariev – ekonomista, Rade Aleksandrov i Milačko Jovančov – inženjeri poljoprivrede, Miroslav Veselinov – pravnik, Danijel Zarev – zubni tehničar, Ljiljana Anakiev – pravnik, Ljuben Dojčinov – lekar specijalista, Slavčo Grigorov – ekoniomista i Vesna Trajkov – privatni preduzetnik.

70 Sednica SO Bosilegrad 2

   Podsećamo da je na lokalnim izborima od ukupno 31 mandata lista „To smo mi – prirodni pokret“ osvojila apsolutnu većinu sa 21 mandatom, a 10 mandata osvojila je lista “Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje”.

B. Ivanov

Napisao/la

Божидар Иванов е роден през 1970 година. Макар че икономист по професия, изцяло се посвещава на журналистиката. Журналистическата си кариера започва през 1998 год. в Центъра за култура „Босилеград” - Радио-телевизия Босилеград, където като журналист и водещ вече 18 години участва в създаването на различни радио и телевизионни предавания, репортажи и интервюта на български и сръбски език. Иванов особено се отдава на опазването на културата и традицията на българското национално малцинство в Сърбия. Журналист-водещ от 1998 до 2016 година, зад когото са наредени часове емисии, интервюта, репортажи... Сътрудник на Издателство „Братство“ и едноименния седмичник на български език. Сътрудничи с електронни и печатни медии в Сърбия и България, а особено с Радио телевизия Фокус, Телевизия 017 и Българското национално радио. Член на Независимото сдружение на журналистите на Сърбия, лауреат на значими журналистически признания, участник във всички семинари на BBC и активен участник в опазването на информирането на майчин български език чрез Комисията по информиране при Националния съвет на българското малцинство в Сърбия в първите два състава.

Bez komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.