Dokumentarni film “Zlatan Dudov” na međunarodnom Prokupačkom festivalu kratkog filma

   Od 10. do 13. maja održava se peto izdanje Prokupačkog festivala kratkog filma. U najužnoj konkurenciji za nagrade, u kategoriji “domaći film”, u konkurenciji 20 filmova je i dokumentarno ostvarenje “Zlatan Dudov”, reditelja Petra Videnova i producenta Ivice Ivanova. Film je rađen u produkciji Positive Production iz Dimitrovgrada i govori o velikanu sedme umetnosti Zlatanu Dudovu, rođenom u Caribrodu.

114 Zlatan Dudov

   Na adresu festivala ove godine je pristiglo 1653 filmova iz različitih krajeva sveta, a selekciona komisija je izabrala ukupno 60 ostvarenja. Filmovi se nadmeću za nagradu “Prokupačko magarence” za najbolji film u pet kategorija – kratki igrani, dokumentarni, animirani, eksperimentalni i domaći film. U sastavu žirija koji će odlučivati o nagradama su filmski kritičar Dejan Dabić, diplomirani glumac Tijana Petrović i Žikica Jovanović, autor kratkih filmova i dobitnih mnogobrojnih međunarodnih priznanja.

116 Prokupacki festival kratko filma

   Festival u Prokuplju, koji u saradnji sa Domom kulture i galerijom Fil art organizuje Film klub Prokuplje, postao je jedna od vodećih kulturnih manifestacija u ovom delu Srbije. Festival se organizuje od pokroviteljstvom opštine Prokuplje i brojnih sponzora

D. A. Videnov

Bez komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.