a
 

Polaganje venaca palim bugarskim vojnicima za oslobođenje Jugoslavije u Drugom svetskom ratu u Nišu

   Ambasada Republike Bugarske u Beogradu i Generalni konzulat u Nišu  i ove godine organizovaće tradicionalno polaganje venaca pred Spomenikom bugarskim vojnicima, koji su poginuli u borbama za oslobođenje Jugoslavije u Drugom svetskom ratu. Odavanje počasti palim bugarskim vojnicima za oslobođenje Jugoslavije pred Spomen kosturnicom na Ledenoj steni u Nišu biće održano 13. maja (petak) od 11:30 časova.

   Kako je najavljeno, svečanosti će prisustvovati ambasador Republike Bugarske u Beogradu Angel Dimitrov i generalni konzul u Nišu Edvin Sugarev, predstavnici Ministarstva odbrane Republike Srbije i drugi predstavnici Republike Bugarske, kao i predstavnici bugarske nacionalne manjine u Srbiji, gradske opštine Palilula i nevladinog sektora.

P. Videnov

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.