Devize krio, a marihuanu progutao

   Carinici su 12. maja na graničnom prelazu Đerdap, u saradnji sa graničnom policijom, pronašli 23.000 neprijavljenih evra i izvesnu količinu marihuane u kesici koju je putnik istrgao iz ruku službenika i progutao.

   Slučaj se dogodio na ulaznoj strani pomenutog prelaza kada je na red za kontrolu došao automobil ”Fiat Stilo” kladovskih registarskih oznaka kojim su se iz pravca Bugarske u zemlju vraćala dva srpska državljanina.  Na pitanje carinika šta imaju da prijave za kontrolu, rekli su da imaju po 50 evra i lične stvari. Međutim, tokom detaljnog pregleda automobila ustanovljeno je da se u podu vozila, ispod fabričkog tepiha, kao i iza prednjih sedišta, kriju neprijavljene devize i kesica marihuane.

   Istog trenutka kada je pronađena, 28-godišnji suvozač iz pomenutog automobila je iz ruku službenika istrgao kesicu i na očigled svih prisutnih je progutao. Zbog toga ga je policija odmah privela i predala tužilaštvu. Carinici su, pak, pretražili automobil i izvadili ukupno 23.000 neprijavljenih evra (u apoenima od 50 i 100 evra) od čega je putniku vraćena dozvoljena suma od 10.000 evra, dok je ostatak od 13.000 privremeno zadržan do okončanja prekršajnog postupka.

Izvor: Uprava carina Republike Srbije

Napisao/la
Bez komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.