a
 

Nagrada „Sunčani sat“ za dimitrovgradsku poetesu Elizabetu Georgiev

   Književnica Elizabeta Georgiev iz Dimitrovgrada laureat je nagrade „Sunčani sat“ za podsticaj dečjeg literarnog stvaralaštva na 6. Međunarodnom festivalu poezije mladih pesnika pod nazivom „Mašta i snovi“.

192 Elizabeta Georgiev

   Festival je održan u Sremskoj Mitrovici, a žiri u sastavu Nedeljko Terzić, pesnik i književni kritičar (predsednik žirija), prof. dr Slađana Milenković, doktor srpske književnosti i mr Sanja Jovanović, urednik programa Centra za kulturu „Sirmiumart“ dodelili su nagrade za najbolja pesnička ostvarenja učenicima osnovnih i srednjih škola i „Sunčani sat“ piscima za najbolje književno delo i podsticaj dečjeg literarnog stvaralaštva.

   Na ovogodišnjem konkursu pristiglo je 1912 pesama autora iz deset zamalja – Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Bugarske, Mađarske, Rumunije i Nemačke. Najbolje pesme biće publikovane u zborniku, a žiri je doneo odluku i o dodeli pohvalnica određenim školama za doprinos 6. festivalu poezije.

193 Suncani sat

   Pored dimitrovgradske poetese Elizabete Goergiev, nagradu „Sunčani sat“ dobili su književnici Anđelko Erdeljanin i Ana Nikulina Ursulesku iz Novog Sada, kao i Milan Petek Levokov iz Nove Gorice (Republika Slovenija).

P. Videnov

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Na ovoj strani komentari su neomogućeni.