Sastanak predsednika NUNS-a i NDNV-a sa predstavnicima EU, OEBS-a i Saveta Evrope

   Smene urednika u Radio-televiziji Vojvodine predstavljaju otvoren politički pritisak i ozbiljno narušavaju samostalnost i nezavisnost javnog servisa, rekli su Vukašin Obradović, predsednik NUNS-a, i Nedim Sejdinović, predsednik NDNV-a, na zajedničkom sastanku sa Majklom Devenportom, šefom delegacije EU u Srbiji, Peterom Burkhartom, šefom misije OEBS-a, i Timom Kartrajtom, šefom misije Saveta Evrope u Beogradu.

   Obradović i Sejdinović su upoznali ambasadore sa poslednjim zbivanjima u RTV Vojvodine i izrazili veliku zabrinutost zbog kadrovskih promena, načina na koji su smenjeni dosadašnji urednici i ozbiljnih posledica koje mogu nastati po program vojvođanskog javnog servisa.

   Predstavnici NUNS-a i NDNV-a su posebno ukazali na nedopustiv odnos vlasti prema javnim servisima koji moraju da služe interesima gradjana, a ne političkih stranaka.

   Kao jedan od generatora nastalih problema navedeno je Regulatorno telo za elektronske medije koje umesto da svojim aktivnostima učvršćuje samostalnost i nezavisnost RTV i RTS, svojim delovanjem doprinosi uspostavljanju partijske kontrole u javnim servisima.

Izvor: Portal Autonomija

Tagovi objave
Podeli vest
Napisao/la
Bez komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.