Iz štampe izašla fotomonografija FK „Mladost“ iz Bosilegrada

   Sportsko društvo „Mladost“ i fudbalski klub „Mladost“ su sadašnjim i nekadašnjim fudbalerima, građanima i ljubiteljima fudbala predstavili su štampanu knjigu – fotomonografiju „40 godina entuzijazma“.

   Knjiga, čiji je urednik Stefan Stojkov, na 544 strana predstavlja istorijske činjenice o fudbalskom klubu „Mladost“ iz Bosilegrada, koji je prošle godine obeležio 40 godina postojanja.

347

   Fotomonografija sadrži fotografije i tekstove, kao i devet televizijskih emisija o istorijskim činjenicana, svim pobedama i porazima kluba.

348

   „Štampano je 100 primeraka na srpskom jeziku, a do početka sledeće godine očekujemo da iz štampe izađe i izdanje na bugarskom jeziku“, kaže Stefan Stojkov, urednik knjige, zamenik predsednika opštine Bosilegrad.

349

   Stojkov je izjavio, da knjiga može da se kupi po ceni od 3000 dinara, a sredstva koja se prikupe od prodaje biće iskorišćena za kupovinu nove opreme za sve starosne kategorije FK“Mladost“.

B. Ivanov

Foto: Vladimir Zahariev

Napisao/la

Божидар Иванов е роден през 1970 година. Макар че икономист по професия, изцяло се посвещава на журналистиката. Журналистическата си кариера започва през 1998 год. в Центъра за култура „Босилеград” - Радио-телевизия Босилеград, където като журналист и водещ вече 18 години участва в създаването на различни радио и телевизионни предавания, репортажи и интервюта на български и сръбски език. Иванов особено се отдава на опазването на културата и традицията на българското национално малцинство в Сърбия. Журналист-водещ от 1998 до 2016 година, зад когото са наредени часове емисии, интервюта, репортажи... Сътрудник на Издателство „Братство“ и едноименния седмичник на български език. Сътрудничи с електронни и печатни медии в Сърбия и България, а особено с Радио телевизия Фокус, Телевизия 017 и Българското национално радио. Член на Независимото сдружение на журналистите на Сърбия, лауреат на значими журналистически признания, участник във всички семинари на BBC и активен участник в опазването на информирането на майчин български език чрез Комисията по информиране при Националния съвет на българското малцинство в Сърбия в първите два състава.

Bez komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.