a
 

Održana treća sednica SO Dimitrovgrad

   U Dimitrovgradu je danas održana treća sednica lokalnog parlamenta u novom sazivu. Odbornici Skupštine opštine Dimitrovgrad razrešili su predsednika, zamenika predsednika i članove dosadašnjih i izabrali nove skupštinske odbore. Na sednici je usvojena odluka o ukidanju Javnog preduzeća “Sportsko-turistički centar” Dimitrovgrad, posle čega je doneta odluka o osnivanju ustanove za sport i turizam “Sportsko-turistički centar Caribrod”, za čijeg je vršioca dužnosti direktora za naredni šestomesečni period imenovan profesor sporta i fizičke kulture Vasil Andrejev. Imenovan je i Upravni odbor ove ustanove.

356

   Odbornici su usvojili rešenje o obrazovanju Opštinskog štaba za vanredne situacije i operativni plan odbrane od poplava na teritoriji opštine Dimitrovgrad za vode II reda za 2016. godinu. Takođe je usvojena odluka o dodeli subvencija privatnim preduzetnicima i privrednim društvima za podsticaj zapošljavanja nezaposlenih lica. Sredstva za ovu namenu planirana u budžetu opštine za 2016. godinu iznose 5 miliona dinara.

   Na sednici je razrešen dosadašnji direktor Javnog preduzeća “Direkcija za izgradnju i urbanizam opštine Dimitrovgrad Ivica Veličkov, diplomirani inženjer građevine, pre isteka mandata zbog podnete pisane ostavke, a za vršioca dužnosti direktora imenovan je Boban Petrov, diplomirani inženjer mašinstva. Za novog predsednika Upravnog odbora Doma zdravlja u Dimitrovgradu imenovan je Milan Stavrov.

P. Videnov

Foto: Slaviša Milanov

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Na ovoj strani komentari su neomogućeni.