a
 

Ovog leta na Staroj planini letnja škola planinskog stočarstva

   Fakultet Veterinarske medicine Univerziteta u Beogradu od 16. jula do 15. avgusta organizuje na Staroj planini Petu letnju školu planinskog stočarstva. Škola će biti održana u selu Gornji Krivodol u nastavnoj bazi za planinsko stočarstvo, a mogu se prijaviti studenti završnih godina veterinarskih fakulteta iz Srbije i zemalja u regionu.

38 Gornji Krivodol

   Ova edukacija se organizuje u cilju upoznavanja sa principima organske proizvodnje u stočarstvu. Biće to prilika da studenti steknu nova znanja iz ove oblasti, ali i da se bliže upoznaju sa propisima i standardima u kontroli kvaliteta organskih proizvoda životinjskog porekla, autohtonim rasama domaćih životinja brdsko-planinskog područja Balkana, specifičnostima tradicionalnog načina gajenja, eksploatacijom, gajenjem i zdravstvenom zaštitom autohtonih rasa u planinskim uslovima i mogućnostima njihovog očuvanja i iskorišćavanja u organskom sistemu gajenja.

39

   Škola obuhvata seminare, praktičan rad na farmama i obilazak terena uz stručnu edukaciju koju će voditi univerzitetski profesori i stručnjaci. Studenti će imati priliku da se upoznaju sa tradicionalnim vrednostima i agro-eko-turističkim potencijalima staroplaninskog područja u Gornjem Visoku.

40

   Letnja škola za planinsko stočarstvo odvijaće se u dve smene od po 15 dana, a studenti se mogu prijaviti prof. dr Dragiši Trailoviću direktno ili na mejl: [email protected] ili [email protected]. Prednosti imaju studenti sa većom prosečnom ocenom i studenti starijih godina. Kako je kapacitet Nastavne baze za planinsko stočarstvo u selu Gornji Krivodol ograničen, za obe smene mogu se prijaviti po 15-16 studenata.

P. Videnov

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Na ovoj strani komentari su neomogućeni.