U opštini Dimitrovgrad u toku aktivnosti u sferi komunalne delatnosti i putne infrastrukture

   Na teritoriji opštine Dimitrovgrad sprovode se brojne aktivnosti na komunalnom uređenju i uređenju putne infrastrukture. Opštinski većnik za komunalnu delatnost i putnu infrastrukturu Žan Conević kaže za portal „Far“ da je jedan od prioriteta u ovoj oblasti završetak izgradnje vodovoda u Mesnim zajednicama Željuša i Gojindol, kao i izgradnja kanalizacije u Gojindolu, čime će se stvoriti znatno bolji uslovi za život stanovnika u ovim dimitrovgradskim naseljima.

91 Zan Conevic

   „U dosadašnjem periodu sanirani su seoski putevi u rejonu Zabrđa na potezu Smilovci-Gulenovici-Visočki Odorovci, gde su postavljeni odvodni kanali i cevasti propusti za vodu. Urađena je i sanacija putnog pravca od Prtopopinskih vodenica do centra sela Prtopopinci, gde su takođe postavljeni odvodni kanali, a uređen je i put Prtopopinci-Brebevnica-Mazgoš. Sanirana je i putna deonica od Dimitrovgrada ka Paskašiji i od Željuše ka Grapi i Borovskom polju. Ekipe Javnog preduzeća „Komunalac“ trenutno rade na sanaciji putnog pravca Beleš-Prača-Borovo-Vrapča.“ – ističe Conević.

92 Karakasevo

   Prema njegovim rečima u toku su radovi na uređenju mesta zvanog „Karakaševo“ u centru Željuše. Planirano je da se na ovom prostoru izgradi park i dečije igralište sa dečijim mobilijarima, klupama i pratećim elementima, dok će u jednom delu biti izgrađeni tereni za mali fudbal i košarku. Nakon duže pauze u Željuši je nastavljena izgradnja crkve Vaznesenje Gospodnje.

93 Crkva u Zeljusi

   Preko opštinskog projekta za pomoć verskim zajednicama za ovu namenu obezbeđena su određena sredstva, kao i za hramove u Dimitrovgradu i selima Donja Nevlja i Smilovci. U Mesnoj zajednici Beleš radi se na izgradnji dečijeg igrališta, a u planu da se renovira i igralište u ulici JNA u Dimitrovgradu. Planom je predviđeno proširenje javne rasvete i niskonaponske mreže u gradu i seoskim mesnim zajednicama.

   „Izuzetno važna investicija u ovom momentu je sanacija druge lagune prečistača otpadnih voda u Belešu. Iako je već urađena prva laguna, neprijatan miris se sa prečistača i dalje širi u Belešu i Željuši, te će saniranjem druge lagune ovaj problem biti rešen sve do izmeštanja prečistača na drugu lokaciju. Zadovoljan sam što su takođe rešeni imovinsko-pravni odnosi u selu Senokos u vezi moderno izgrađenog Planinarskog doma. Očekivanja su da se reši problem sa vodosnabdevanjem i protivpožarnom zaštitom, pa će ovaj lep objekat u srcu Stare planine konačno bivi priveden nameni.“ – kaže opštinski većnik Žan Conević specijalno za portal „Far“.

P. Videnov

Napisao/la

Петър Виденове е роден през 1970 година. Макар и агроном по професия, изцяло се посвещава на журналистиката. Журналистическата си кариера започва през 1995 г. в радио-телевизия Цариброд, където като журналист, водещ и редактор вече 21 години участва в създаването на различни радио и телевизионни предавания, документални филми, репортажи и интервюта на български и сръбски език. Виденов особено се отдава на опазването на културата и традицията на българското национално малцинство в Сърбия. Журналист-редактор (1999-2000), член на редколегията (2000-2002), главен и отговорен редактор на РТВ Цариброд (2002-2003) и (2009-2011). Дългогодишен сътрудник на Издателство „Братство“ и едноименния седмичник на български език. Сътрудничи с електронни и печатни медии в Сърбия и България, а особено с националната телевизия РТС – „ТВ журнал на български език“. Той е кореспондент на българското национално списание „Лов и риболов“. С агенцията за кинематографична и телевизионна продукция „Positive Production“ от Димитровград изготвя документални филми и предавания – режисьор и сценарист на филмите „Трио Форте“ и „Златан Дудов“. Той е един от основателите на сдружение на гражданите „Емблема“ и Интернет портала „Фар“. Занимава се с публицистика. Автор на книгата „По ловджийски“. Член на Независимото сдружение на журналистите на Сърбия и Международната федерация на журналистите (IFJ). Лауреат на значими журналистически награди и признания на домашни и международни медийни фестивали.

Bez komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.