Turnir u malom fudbalu od ove godine u novom formatu

   Organizacioni odbor Turnira u malom fudbalu, najveće sportsko-rekreativne manifestacije u Dimitrovgradu, koji je formiran pre nekoliko dana, već je krenuo sa radom i predložio značajne izmene u takmičenju u odnosu na prethodna izdanja.

   Vasil Andrejev, v.d. direktor novoformirane ustanove za sport i turizam „Sportsko – turistički centar Caribrod“ i predsednik Organizacionog odbora za portal Far je pojasnio kakve su ideje u pitanju.

   „Turnir seniorskih ekipa će biti podeljen da dva dela koji će se odvijati paralelno. Jedan deo će biti  rezervisan za ekipe koje su kvalitetom na prethodnim turnirima zaslužile mesto favorita i taj deo turnira je pozivnog karaktera sa bogatim nagradnim fondom, ali i većom uplatom po ekipi. Želja nam je da se publici pruži mogućnost da gledaju kvalitetan mali fudbal tokom svih dana Turnira, što do sada nije bio slučaj, jer je ponekad razlika u kvalitetu bila prevelika. Takmičenje 8 ili više najboljih ekipa će to omogućiti i imaćemo kvalitet od početka do kraja“ – rekao je Andrejev.

   U drugom, tradicionalnom turniru, prilike da se nadmeću imaće ekipe slabijeg kvaliteta, ali će i to takmičenje biti interesantno, jer će biti izjednačeno. Nagradni fond za tradicionalni turnir će biti manjeg obima, ali će i uplata po ekipi biti manja.

102 Vasil Andrejev

   „Cilj nam je da u taj deo Turnira vratimo masovnost i da se iz te masovnosti izrodi kvalitet. Nekada je na turniru bilo prijavljeno i više od 20 ekipa, ali se to izgubilo zbog dolaska takozvanih „profesionalaca“. Ekipe slabijeg kvaliteta jednostavno nisu imale šanse i zainteresovanost za učešće je opala. Sada će prvoplasirana ekipa sa tog dela Turnira ostvariti pravo, da kao šampion, sledeće godine igra u pozivnom delu, bez uplate“ – istakao je Vasil Andrejev.

   Ostala takmičenja na Turniru, kao što su mlađe kategorije i veterani, će takođe pretrpeti neke izmene, ali će to biti rešeno na narednim sastancima Organizacionog odbora koji će biti održani u veoma kratkom roku.

103 Turnir avgust finalisti 1979

Finalisti turnira u malom fudbalu 1979. god. (foto: Aleksandar Saško Todorov)

   Početak Turnira će i ove godine biti sredinom jula i trajaće do početka avgusta.

T. Aleksov

Foto: Mikan Andrejev

Napisao/la

Тони Алексов е роден през 1974 година в Димитровград. Със журналистика започва да се занимава в Радио-телевизия Цариброд като ученик в гимназията, а след това двукратно е професионално ангажиран (1995-1997 и 2000-2004 г.) Накратко изпълнява длъжността на заместник-редактор. Освен като журналист, работи и като оператор и монтажьор. Покрай ангажимента в РТ Цариброд, Алексов е сътрудник на БК телевизия през 2003 г., а сътрудничи и с Радио Пирот, Плус Радио и Радио Belle amie. Обучава се в няколко семинари организирани от ANEM (разследваща журналистика, цифров монтаж, журналистика в радиото и архивиране и обработка на данни). Участник е в многобройни телевизионни игри в националните телевизии („Узми или остави“, „Милионер“, „Да ли сте паметнији од ђака петака“, „Високи напон“, „Потера“). Алексов е бивш баскетболист и в момента е треньор на детските отбори в Баскетболния клуб Димитровград. Работи в Културен център Димитровград като документарист. Автор е на няколко проекта, които там се реализират.

Bez komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.