a
 

U Dimitrovgradu zvanično počela izgradnja centra za migrante

   U Dimitrovgradu je ozvaničen početak radova na izgradnji tranzitno-prihvatnog centra u prisustvu predstavnika opštine, nadzornog organa, odgovornog izvođača radova, finansijera i Komesarijata za izbeglice Republike Srbije. Nakon raspisane javne nabavke početkom godine, za izvođača radova je izabrano Javno preduzeće „Komunalac“, a izgradnja centra za migrante na teritoriji opštine Dimitrovgrad se finansira preko nemačke nevladine organizacije ASB iz sredstava Evropske unije i Ministarstva spoljnih poslova Nemačke.

214

   Očekivanja su da će centar biti izgrađen do kraja leta i da će pružiti znatno bolje uslove za rad predstavnicima Komesarijata za izbeglice, Crvenog krsta, humanitarnih i nevladinih organizacija, kao i svih pratećih službi.

215

P. Videnov

Foto: Petar Videnov

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.