“Ministarstvo hoće da diskredituje komisiju”

   Predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Nedim Sejdinović izjavio je, da je neprihvatljivo da Ministarstvo kulture i informisanja, posle toliko dugo vremena od sastanaka stručne komisije za dodelu novca elektronskim medijima, i bez ikakve konsultacije sa članovima, saopštenjem vrši pritisak na njih i najverovatnije priprema teren za poništavanje njihove odluke.

   Sejdinović je u izjavi za Agenciju Beta ocenio da saopštenje Ministarstva “očigledno ima za cilj da diskredituje članove komisije”, te da je takav čin “neprimeren, nekulturan i nije u skladu sa zakonom”.

   Ministarstvo kulture i informisanja i ministar Ivan Tasovac zatražili su putem sajta sastanak sa konkursnom komisijom, jer smatraju da odluke stručne komisije o raspodeli budžetskih sredstava za elektronske medije, naročito u domenu interneta, imaju “nelogičnosti koje zahtevaju dodatnu analizu”.

   “Ministarstvo očigledno ovim saopštenjem i diskreditovanjem članova komisije, a posebno novinara Dinka Gruhonjića koga imenom i prezimenom pominju više puta, prinosi darove premijeru Aleksandru Vučiću, ne bi li im ovaj ponudio još jedan mandat u Ministarstvu. Tužno je gledati kako se ljudi ponižavaju za komad vlasti”, ocenio je Sejdinović.

   Dodao je da, iako ne zna kome je Komisija dodelila sredstva, pretpostavlja da “Ministarstvo i centri moći nisu zadovoljni predloženom raspodelom”. “Odluke ove komisije su donete jednoglasno i svi su potpisali zapisnike, kako sam saznao u razgovoru sa nekim članovima komisije”, objasnio je Sejdinović.

   Koalicija: Neprihvatljivo prozivanje stručne komisije

   Koalicija novinarskih i medijskih udruženja upozorila je danas da je zakonski rok za okončanje konkursa za elektonske medije prošao, da je osam komisija završilo svoj posao na vreme, te da je dalje odlaganje potpisivanja rešenja o dodeli novca – neprihvatljivo, kao i javno prozivanje njenih članova. Koalicija je ocenila da osim što je neprihvatljivo odlaganje potpisivanja rešenja, isto tako nije prihvatljivo ni “javno prozivanje komisije putem sajta Ministarstva kulture i javnog informisanja”.

   To ministarstvo i ministar Ivan Tasovac zatražili su putem sajta ministarstva sastanak sa konkursnom komisijom, jer smatraju da odluke stručne komisije o raspodeli budžetskih sredstava za elektronske medije, naročito u domenu interneta, imaju “nelogičnosti koje zahtevaju dodatnu analizu”.

Izvor: Beta/RTV/UNS

Foto: N1

Napisao/la
Bez komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.