Angel Dimitrov: Bugarska želi Srbiju u EU što pre

   Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Bugarske Angela Dimitrova, koji je tom prilikom rekao da Bugarska Srbiju, kao svog suseda, što pre želi u evropskoj porodici.

   Premijer Aleksandar Vučić je bugarskom diplomati zahvalio na delotvornoj saradnji, koja je doprinela razvoju dobrih i stabilnih političkih odnosa dveju zemalja.

   Srpski premijer je, kako je saopšteno iz Vlade Srbije, naglasio i značaj saradnje u okviru Krajova grupe, u kojoj Srbija i Bugarska, zajedno za Rumunijom, razgovaraju o pitanjima od zajedničkog interesa.

   Takođe je, kako se navodi, izrazio interes da se realizuju projekti putne i železničke infrastrukture koja će približiti dve zemlje i doprineti rastu ekonomske saradnje, posebno porastu broja turističkih poseta.

   Premijer Vučić je rekao i da u Srbiji postoji jasna politička volja za rešavanje pitanja bugarske nacionalne manjine. Zahvalio je ambasadoru Dimitrovu i za podršku koju Bugarska pruža Srbiji na putu evrointegracija.

   Ambasador Dimitrov istakao je značaj otvaranja poglavlja 23 i 24 u pregovaračkom procesu o pridruživanju Evropskoj uniji, jer Bugarska želi Srbiju, kao svog suseda, u evropskoj porodici što pre.

   “Odlazim iz Srbije zadovoljan što su odnosi dveju zemalja na visokom nivou, rekao je ambasador Dimitrov.

Izvor i foto: RTS/Tanjug

Napisao/la
Bez komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.