a
 

Uskoro će biti asfaltiran put ka manastiru „Sveti Kirik i Julita“

   U toku su pripremni radovi za asfaltiranje puta od centra sela Smilovci do manastira „Sveti Kirik i Julita“ u dužni od 2,5 kilometara. Opštinski većnik za komunalnu delatnost i putnu infrastrukturu Žan Conević ističe za portal „Far“ da će ova deonica biti urađena po svim standardima sa kanalima i propustima za vodu i debljinom asfalta od šest centimetara. Širina puta  u dužini od 2km biće 4 metra, a ostatak deonice 3 metra.

   Radove izvodi  firma „Trejs PZP Niš“, finansijer je javno preduzeće “Putevi Srbije”, a vrednost investicije je 20 miliona dinara. Planom je predviđeno da ova deonica bude asfaltirana do 1. septembra.

101

   Asfaltiranjem ovog puta hram „Sveti Kirik i Julita“ koji datira iz 1839. godine biće pristupačniji za sve vernike koji žele da ga posete.

   U skladu sa planiranom dinamikom radova rekonstruisan je i metalni most u dimitrovgradskom selu Trnski Odorovci. Most koji spaja mesto Svlačište  sa mahalama Krajište i Selište je dugačak 21 metar i širok 2,45 metara. Conević napominje da je za ovu namenu iz budžeta opštine Dimitrovgrad izdvojeno 30 hiljada dinara, a radove o svom trošku izvelo je Javno preduzeće „Komunalac“.

P. Videnov

Foto: Žan Conević

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.