Izložba „Balkanska umetnost“ u Botevgradu

   U Istorijskom muzeju u Botevgradu predstavljena je izložba dela sa Međunarodne likovne kolonije „Poganovski manastir“ u Srbiji. Izložbu je otvorio Nikolaj Manov, organizator ovog događaja. Za posetu galerije u Botevgradu najveći doprinos ima lokalni umetnik Volođa Kazakov. Izloženi radovi pripadaju univerzitetskim profesorima iz različitih zemalja kao što su Srbija, Crna Gora, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Slovenija, Makedonija, Rumunija, Grčka, Turska. Francuska, Rusija, Poljska, Engleska, Irska, SAD, Meksiko i druge.

114

   Tehnike kojima su stvarane slike su ulje na platnu, akril i kolaži. Ima ukupno 38 eksponata. Kolonija postoji od 1993. godine, kada je osnovana odlukom Skupštine opštine Dimitrovgrad na inicijativu gradske galerije „Metodi Meta Petrov“.

115

   Događaj se održava svake godine, a po njegovom završetku dela se predstavljaju u mnogobrojnim galerijama. Ove godine poziv za učešće u koloniji dobili su šestoro muškaraca i četiti dame. Građani Botevgrada imaće priliku da pogledaju izložbu do kraja meseca.

Iva Nikolova

Foto: botevgrad.com

Napisao/la
Bez komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.