Kampanja “Vozi odmoran” (Drive Fresh) od 22. jula do 30. avgusta

   Foto: Danijela Apostolov Videnov

   Od 22. jula do 30. avgusta 2016. Agencija za bezbednost saobraćaja sprovodi preventivnu kampanju „Vozi odmoran“ (Drive fresh) na svim tranzitnim pravcima kroz Republiku Srbiju, sa ciljem da informiše vozače o rizicima koji dovode do tipskih saobraćajnih nezgoda i da na taj način utiče na smanjenje broja i posledica nesreća.

   Agencija za bezbednost saobraćaja sprovodi promotivno-preventivnu kampanju ,,Vozi odmoran“ posvećenu smanjenju broja kao i posledica saobraćajnih nezgoda za vreme letnjih meseci, u periodu od 22. jula do 30. avgusta na svim tranzitnim pravcima kroz Republiku Srbiju. Kroz promotivne aktivnosti punu i aktivnu  podršku kampanji ,,Vozi odmoran“ pruža MUP i JP ,,Putevi Srbije“, kako bi promoteri na naplatnim stanicama Bubanj potok i „Nais“ svim putnicima delili flajere sa porukama kampanje koje su usmerene na dominantne rizike koje dovode do stradanja u saobraćajnim nezgodama.

   Pored podrške državnih institucija, važnost kampanje ,,Vozi odmoran“ prepoznala je i kompanija „EKO Serbia“ i tim povodom započeta je partnerska saradnja sa Agencijom za bezbednost saobraćaja, koja takav vid saradnje unazad niz godina ima i sa Naftnom industrijom Srbije NIS. Kompanija „EKO Serbia“ će tokom kampanje distribuirati liflete sa prevodom na četiri strana jezika vozačima na Eko pumpama na tranzitnoj deonici. Na pumpama na auto- putu biće postavljene oaze za odmor, a u periodima najvećih gužvi putnici koji naprave pauzu promo timovi deliće besplatno flašice sa vodom, kako bi se osvežili pre nastavka putovanja. Kroz zajedničke preventivne aktivnosti Agencija za bezbednost saobraćaja i kompanija EKO, nastaviće saradnju i nakon leta u cilju isticanja važnosti redovnih pauza u toku daljih putovanja.

213

   Iz Agencije za bezbenost saobraćaja poručuju vozačima da na put krenu naspavani, odmorni i zdravi, da na svaka dva sata vožnje odmaraju najmanje 15 minuta, da što češće piju vodu, da izbegavaju vožnju noću, da naprave pauzu i odspavaju kada osete prve znake umora, te da klima uređaj koriste tako da razlika između spoljašnje i temperature u vozilu bude do sedam stepeni.

  Meseci jul i avgust su meseci sa veoma izraženim stradanjem učesnika u saobraćaju, ali u cilju smanjena saobraćajnih nezgoda na teritoriji Republike Srbije, Agencija za bezbednost saobraćaja otvorena je za saradnju i sa onima koji prepoznaju važnost bezbednosti u saobraćaju, i da zajedničkim aktivnostima informišemo učesnike u saobraćaju na teritoriji Republike Srbije.

Izvor: Agencija za bezbednost saobraćaja

Napisao/la
Bez komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.