Počeo osmi međunarodni folklorni festival u Bosilegradu

   Kulturno-umetnička društva iz nekoliko zemalja sinoć su tradicionalnim defileom ulicama Bosilegrada najavili početak 8. međunarodnog folklornog festivala „Bosilegradsko kraište peva i igra“.

  Uz muziku i zastave, u narodnim nošnjama, učesnici su u centaru grada odigrali nekoliko tradicionalnih kola. Nakon završetka defilea, uz pratnju građana, povorka je otišla do školskog dvorišta, gde su domaćini – KUD-a „Bosilegrad“, specijalno osmišljenom koreografijom otpočeli najveću kulturno-zabavnu manifestaciju u Bosilegradu. Festival je zvanično otvorio predsednik opštine Vladimir Zaharijev.

299

   Tokom večeri nastupilo je nekoliko folklornih i pevačkih ansambala iz Srbije, Bugarske i Crne Gore. Pored domaćina, KUD-a „Bosilegrad“ i folklorne sekcije SD Mladost, učestvovali su i KUD „Danilovgrad“ Crna Gora, NČ „Prosveta 1907“ R. Bugarska, KUD „Grozd“ Vršac, KUD „Carica Milica“ Ropotovo, KUD „Zavičaj “Surdulica, KUD „Čigra“ Pančevo. Veliku pažnju publike privuklo je nadigravanje parova iz svakog društva, kao i izbor za mis i mistera večeri.

300

   Finansijer festivala je Opština Bosilegrad sa donatorima, Ministarstvo kulture i informisanja i EU Progres, a organizator Centar za kulturu u saradnji sa SD Mladost, OŠ. G. Dimitrov, Domom učenika, Direkcijom, JP Usluga i Domom zdralja.

Izvor i foto: Sportsko drustvo „Mladost“

Napisao/la
Bez komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.