Gužve na putevima – najopterećeniji koridor 10

   Poslednji vikend u julu označava špic letnje turističke sezone sa velikim brojem domaćih i inostranih putnika. U Auto-moto Saveza Srbije kažu da je najoptrećeniji koridor 10, a konstantno jak priliv vozila razlog su dužih zadržavanja na pojedinim naplatnim rampama i graničnim prelazima.

327

  Zadržavanja na graničnim prelazima su promenljiva i teško predvidljiva. Na graničnom prelazu “Gradina” sa Bugarskom putnička vozila čekaju od 30 do 40 minuta, saopšteno je iz Uprave granične policije. Očekuje se pojačan protok vozila i na ostalim prelazima u zemlji, a naročito u popodnevnim satima.

   Najnoviji podaci Uprave saobraćajne policije govore da se prethodnog dana na putevima u Srbiji dogodilo 108 saobraćajnih nezgoda, u kojima je 55 ljudi povređeno, a dve osobe su smrtno stradale. Zbog prognoziranih visokih temperatura u najtoplijem delu dana vozačima se savetuju da se češće odmaraju i poštuju ograničenja u brzini vožnje.

   Preduzeće “Putevi Srbije” saopštava da zbog pojačane frekvencije automobila i smene turista do ponedeljka neće biti  obustave saobraćaja na istočnom kraku koridora 10 kod Staničenja na magistralnom putu Niš-Dimitrovgrad.

Izvor: AMSS

 Foto: D. A. Videnov, AMSS

Napisao/la
Bez komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.