1, 2 miliona dinara za subvencije privrednim subjektima

   Opština Dimitrovgrad juče je paspisala drugi javni poziv za dodelu subvencija privrednim subjektima u okviru programa korišćenja sredstava budžetskog Fonda za privredni razvoj Opštine Dimitrovgrad. Po ovom javnom pozivu sufinansiraju se investicije privrednih subjekata registrovanih na teritoriji opštine. Predmet sufinansiranja je nabavka nove ili polovne opreme.

   Za subvencije mogu konkurisati preduzetnici i privredna društva koja imaju sedište na teritoriji opštine i koja privrednu delatnost obavljaju u istoj.Od subvencionisanja su izuzeta poljoprivredna i šumarska delatnost, jer već postoji konkurs za poljoprivredu. Prednost u dobijanju subvencije imaće privrednici i pravna lica koja do sada nisu koristila podsticajna sredstva Opštine Dimitrovgrad.Iznos subvencije ne može biti veći od 50 procenata investicije.
Privredni subjekti koji imaju pravo na subvenciju imaju obavezu da u naredne dve godine ne umanjuju broj zapošljenih, odnosno – da taj broj uvećaju za dva novozapošljena lica sa evidencije NSZ-a.

   Maksimalni iznos subvencije koja može biti dodeljena je 300 000 dinara, a prijavni formular sa svom pratećom dokumentacijom predaje se pisarnici opštinske uprave ili se dostavlja preporučeno poštom. Za sve detaljnije informacije zainteresovani privredni subjekti mogu se obratiti Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj.
Javni poziv će biti otvoren do utroška sredstava.
Sredstva za ovu namenu iznose 1 200 000 dinara.

S. M.

Napisao/la
Bez komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.